Χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο η Φιάσκα!

16/10/2018 - 20:15 Τελευταία τροποποίηση στις 16/10/2018 - 21:29

Μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές στην ιστορία του έγραψε ο λεσβιακός αθλητισμός, χάρη στην Όλγα Φιάσκα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες στα 5.000μ βάδην. Μάλιστα αυτό ήταν μόλις το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στον στίβο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. 

Η Κινέζα Ζι μπήκε από την αρχή σε θέση οδηγού, ανοίγοντας το ρυθμό. Η Φιάσκα ακολούθησε στο προπορευόμενο γκρουπ, τσεκάροντας συνεχώς τη Μεξικανή Ροντρίγκεζ ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να διεκδικήσει με μια γρήγορη αλλαγή ακόμα και το ασημένιο μετάλλιο.

Στα 1.200μ η Ζι είχε αποσπαστεί μπροστά, ενώ η Όλγα Φιάσκα βρισκόταν στην 5η θέση της κούρσας, πίσω από την αδιάφορη για τα μετάλλια Ζούμπκοβα, την Τουρκάλα Ντεμίρ, αλλά και τη Μεξικανή Ροντρίγκεζ.

Δύο γύρους μετά, στα 2.000μ, η Φιάσκα είχε ανέβει στην 4η θέση, προσπερνώντας την Ντεμίρ, βάζοντας πλώρη για το ολυμπιακό μετάλλιο. 

Στα 3.000μ η Φιάσκα έδειχνε πολύ δυνατή αλλάζοντας το ρυθμό της και μπαίνοντας επικεφαλής του γκρουπ, στη 2η θέση. Την ίδια ώρα η Κινέζα Ζι είχε δεχθεί δυο παρατηρήσεις και κινδύνευε με ποινή 30 δευτερολέπτων από τους κριτές. 

Δύο γύρους πριν το τέλος η Φιάσκα δυσκολευοταν να αποσπαστεί από τη Μεξικανή Ροντρίγκεζ, η οποία είχε και πλεονέκτημα 17 δευτερολεπτων από την πρώτη κούρσα. Η Φιάσκα στο τελευταίο γύρο έμεινε στην 3η θέση, έχοντας δεχθεί και δύο παρατηρήσεις, βαδίζοντας πια πιο προσεκτικά, αλλά με το χάλκινο αγκαλιά. 

Η Ζι τερμάτισε πρώτη σε 22:40.25 με τη Φιάσκα να κάνει την αλλαγή, αφήνοντας πίσω της την Ροντρίγκεζ, τερματίζοντας σε 23:23.89. Χρόνος όμως που δεν αποδείχθηκε ικανός για το ασημένιο μετάλλιο, αφού ήταν μολις 6 δευτερόλεπτα καλύτερος της Ροντρίγκεζ (23:29.45).

Απίστευτη επιτυχία για τη Φιάσκα, που προπονείται με τον Γρηγόρη Κοντό. Μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού της Λέσβου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey