Όλγα Φιάσκα: «Η χαρά μου δεν περιγράφεται»

17/10/2018 - 12:30

Στα σύννεφα πετούσε η Όλγα Φιάσκα μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Αργεντινής. Η συγκεκριμένη τεράστια διάκριση ήταν η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, μετά το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ, καθιστώντας τη Μυτιληνιά βαδίστρια ως ένα από τα σημαντικότερα πρότζεκτ του ελληνικού κλασικού αθλητισμού για τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, η Όλγα Φιάσκα επεσήμανε αρχικά: «Είμαι ευτυχισμένη, που κατάφερα και κατέκτησα δύο τόσο σπουδαία μετάλλια στην ίδια σεζόν. Δεν το πιστεύω, η χαρά μου δεν περιγράφεται, είμαι βαθύτατα συγκινημένη». Αναφερόμενη στην κούρσα που της χάρισε το ολυμπιακό βάθρο τόνισε: «Φυσικά ο αγώνας είχε τακτική και ακολούθησα πιστά τις συμβουλές του προπονητή μου, ώστε να βγάλουμε το ιδανικό αποτέλεσμα».

Από την επόμενη χρονιά η Όλγα Φιάσκα θα αγωνίζεται στην κατηγορία των νεανίδων, συμμετέχοντας πλέον στα 10.000μ βάδην. Στα επόμενα δύο χρόνια θα προσπαθήσει αφενός να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αφετέρου να διεκδικήσει νέες διακρίσεις.

«Θα προσπαθήσω φέτος να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και να κάνω εκεί μια καλή εμφάνιση. Με αγχώνει λίγο η αλλαγή της κατηγορίας, γιατί από τα 5.000μ. βάδην θα ανέβω στα 10.000μ. Όλα αυτά όμως, σε φυσιολογικό βαθμό. Έχω στο μυαλό μου την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, έχοντας πάρει μια γεύση από τα 10.000μ βάδην, που μου επιτρέπει να πιστεύω πως την επόμενη σεζόν θα μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως κορασίδα (Κ18) η Όλγα Φιάσκα κατέχει φέτος με το 48:17.60 που σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 των Τρικάλων τον Ιούνιο, τη 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο μέσα στο 2018! 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey