Έτοιμη η Κως για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2018

19/10/2018 - 14:38 Τελευταία τροποποίηση στις 19/10/2018 - 15:22

Όλα έτοιμα είναι στην Κω για την υποδοχή αθλητών και αθλητριών από τα σωματεία του Αιγαίου, που θα λάβουν μέρος στους 30ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στίβου. Η διοργάνωση πραγματοποιείται το σαββατοκύριακο (20-21/10) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κω και τις Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου και Χίου-Σάμου.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Κω «Ανταγόρας» και η τελετή έναρξης των αγώνων έχει οριστεί για το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 16:00. Συνολικά θα συμμετέχουν 600 αθλητές και αθλήτριες από 16 νησιά του Αιγαίου, εκ των οποίων οι 60 αθλητές και αθλήτριες, περίπου, ειδικών ικανοτήτων.

Φέτος οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου θα έχουν επετειακό και εορταστικό χαρακτήρα, καθώς κλείνουν 30 χρόνια σύγχρονης ιστορίας. Μάλιστα, αθλητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί στο παρελθόν με την Εθνική Ελλάδας και ξεκίνησαν την πορεία τους από τα νησιά του Αιγαίου θα τιμηθούν από τους διοργανωτές. Συγκεκριμένα πρόκειται να τιμηθούν η Νίκη Ξάνθου (Ρόδος), η Αγγελική Τσιολακούδη (Λέσβος), η Χρυσοστομία Ιακώβου (Κάλυμνος), ο Χριστόφορος Μερούσης (Χίος), ο Μιχάλης Μερτζανίδης (Λήμνος) και ο Γιάννης Σμαλιός (Κως). Το βράδυ του Σαββάτου (20/10) θα γίνει η «Γιορτή των αθλητών», προκειμένου να βραβευθούν οι αθλητές και αθλήτριες των νησιών, που ξεχώρισαν στα φετινά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σε αγώνες με τα χρώματα των εθνικών ομάδων.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου αποτελούν το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Με την ετήσια διεξαγωγή τους, έγιναν αιτία ώστε να δημιουργούνται τα προηγούμενα χρόνια σε πολλά από τα νησιά που διεξάγονται, άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις και να εφοδιάζονται με αθλητικά όργανα, που βοηθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και αποτελούν πόλο έλξης για τη νεολαία των νησιών. Η κατασκευή ολοκληρωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία όλο και περισσοτέρων αθλητικών σωματείων, καθώς και την αλματώδη ποσοτική και ποιοτική άνοδο του Αιγαιοπελαγίτικου αλλά και του ελληνικού στίβου συνολικά.

Στην Κω θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, το πρωί του Σαββάτου (20/10, 9:30) με εκπροσώπους σωματείων και προπονητές, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και στόχους και προτεραιότητες της ομοσπονδίας για το 2019. Στις 10.30 οι προπονητές θα ενημερωθούν για τις επικείμενες αλλαγές στο αγωνιστικό σύστημα στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ το πρωινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιμορφωτικό σεμινάριο, το οποίο θα έχει θέμα: «Στόχοι και μεθοδολογία ανάπτυξης της ταχύτητας στις κατηγορίες Κ14-Κ18», την εισήγηση του οποίου θα κάνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, Σπύρος Κέλλης.

Ακολούθως, σε αίθουσα του Αθλητικού Πολύκεντρου Κω, στο Στάδιο «Ανταγόρας», θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχειακού Υλικού των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου». Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις προηγούμενες 29 διοργανώσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey