«Το νερό στο αυλάκι» για το Στάδιο Πολιχνίτου

29/10/2018 - 15:21

Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του έργου της αναβάθμισης του Δημοτικό Σταδίου Πολιχνίτου, συνολικού προϋπολογισμού €2.100.000, έγινε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την έγκριση της κατάρτισης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Λέσβου.

Με βάση τη μελέτη που έχει ήδη ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, θα πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή – αναβάθμιση του Σταδίου Πολιχνίτου και πιο συγκεκριμένα, του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου με εκ νέου διαμόρφωση και κατασκευή του αγωνιστικού χώρου και του στίβου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας  στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και ελαστικός τάπητας (ταρτάν) περιμετρικά στο στίβο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί στατική ενίσχυση των υφιστάμενων κερκίδων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Σηγμειώνεται ότι οι κερκίδες θεωρούνται ακατάλληλες για χρήση σήμερα.

Επιπρόσθετα, θα τοποθετηθούν 6 ιστοί φωτισμού, όπου θα βρίσκονται συνολικά 12 προβολείς 2000W ο καθένας για τον επαρκή φωτισμό του Σταδίου. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής στα κτίρια του σταδίου και έργα για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό του €1.000.000 από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία το έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα υπόλοιπα χρήματα, ύψους €1.100.000 θα καλυφθεί από πιστώσεις του Δήμου Λέσβου, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey