Οι κορυφαίοι όλων των εποχών! [lists]

15/11/2018 - 12:42 Τελευταία τροποποίηση στις 17/11/2018 - 13:26

Ηταν η καλύτερη χρονιά του στίβου στη Λέσβο, τουλάχιστον για την τελευταία 15ετία. Αυτό καταμαρτυρούν οι συνολικά 49 νέες είσοδοι στις λίστες των κορυφαίων όλων των εποχών, όπως τις κατέγραψε για ακόμα μία χρονιά ο προπονητής της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, Χάρης Πετρόπουλος, και έχει την τιμή να δημοσιεύει κατ' αποκλεΙστικότητα το «SL». Μέσα σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών και των αθλητριών της Λέσβου στον κλασικό αθλητισμό, συμπεριλαμβάνονται 3 καταρρίψεις παλλεσβιακών ρεκόρ, ενώ υπήρξε και μία ισοφάριση.

Στους άνδρες, υπήρξαν 18 νέες είσοδοι στις λίστες των κορυφαίων μέσα στο 2018 και μία ισοφάριση παλλεσβιακού ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί το τοπίο να παρέμεινε παγωμένο στις ταχύτητες, τις ρίψεις και τα άλματα, με μοναδική εξαίρεση την ισοφάριση του παλλεσβιακού ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ από τον Πέτρο Χατζίου, ο οποίος όμως από φέτος αποτελεί παρελθόν από τις τάξεις της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, αφού εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Στην παρατεταμένη ταχύτητα (400μ - 400μ με εμπόδια) παρατηρείται μια μικρή κινητικότητα, με την παρουσία του Στρατή Τζιμή, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα του Αρισβαίου Καλλονής. Σε ότι αφορά, τέλος, το χώρο των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων το σκηνικό που συναντά κανείς μέσα στο 2018 μοιάζει με ένα ενεργό ηφαίστειο. Εκεί, οι «μικρές»... μεγάλες αποστάσεις (1.500μ έως 5.000μ) με κυριότερους εκπροσώπους τον Κωνσταντίνο Θεριουδάκη της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης και τον Παναγιώτη Βουγιούκα του Αρισβαίου Καλλονής δίνουν τη σκυτάλη στον μαραθώνιο, όπου η ανανέωση της λίστας φτάνει το 50%! Η δημιουργία του συλλόγου των «Lesvos Runners» έχει δώσει μεγάλη αγωνιστική ώθηση στους Λέσβιους δρομείς, οι οποίοι πλέον εκτός από πολλοί είναι και άκρως αξιόλογοι, με αποκορύφωμα το «σπάσιμο» του φράγματος των 3 ωρών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας από τον Γιάννη Παττακό.

Το «SL», με την ευγενική παραχώρηση του Χάρη Πετρόπουλου, παρουσιάζει σήμερα το Α' Μέρος της έρευνας για τους άνδρες, που εισήλθαν στις λίστες των κορυφαίων όλων των εποχών στον κλασικό αθλητισμό, εκπροσωπώντας αθλητικό σωματείο της Λέσβου. Θα ακολουθήσει και Β' Μέρος με τις γυναίκες...

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey