Οι κορυφαίες όλων των εποχών [lists]

17/11/2018 - 13:24 Τελευταία τροποποίηση στις 17/11/2018 - 13:24

Με 31 νέες εισόδους στις λίστες των κορυφαίων όλων των εποχών αλλά και 3 καταρρίψεις παλλεσβιακών ρεκόρ, ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος του 2018 για τις γυναίκες. Αυτά καταγράφει η έρευνα του προπονητή της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, Χάρη Πετρόπουλου, με το «SL» να έχει εδώ και αρκετά χρόνια την τιμή, αλλά και τη χαρά, να τη δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα.

Ξεχώρισε η ηγετική φυσιογνωμία της Κατερίνας Τζινιέρη του Αρισβαίου Καλλονής στις ταχύτητες, η οποία φλερτάρει το 2019 με τα ρεκόρ της Κατερίνας Καρατζά στα 100μ και τα 200μ.

Η ημιαντοχή (800μ-1500μ) υπόσχεται τα αμέσως επόμενα χρόνια να μας χαρίσει ανεπανάληπτες συγκινήσεις, με μια πλειάδα πολύ ταλαντούχων αθλητριών, όπως η Κασσάνδρα Ντερβίσι της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης και η Μαρία Κάσσου του Αρίωνα Μυτιλήνης, με οδηγό τη Μαντώ Ανθούσα της ΑΕ Λέσβου Καλλονής, που φέτος κατέρριψε στα 800μ το ηλικίας 54 ετών ρεκόρ της Αλκίνοης Κατσικαδέλλη!

Στο χώρο της αντοχής η Μιχαέλα Φιάσκα, που το 2019 θα επιχειρήσει να τρέξει τον πρώτο της Μαραθώνιο, αποτελεί σταθερή αξία. Στα εμπόδια η Γεωργία Σελλούντου της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης αφήνει παρακαταθήκη στις νεότερες εμποδίστριες, την Παναγιώτα Τσαλαβούτη και τη Φωτεινή Ρουμελιώτη του Αρισβαίου Καλλονής, το παλλεσβιακό ρεκόρ που πέτυχε στα 100μ.

Στο βάδην ζήσαμε φέτος μια χρυσή χρονιά, αφού σημειώθηκαν οι δύο καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών από την Όλγα Φιάσκα και τη Δέσποινα Κελεμένη της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, με αποκορύφωμα βέβαια το σπουδαίο ολυμπιακό μετάλλιο της Όλγας Φιάσκα στην κατηγορία των νέων στο Μπουένος Άιρες.

Κάτι δείχνει να κινείται και στα άλματα, όπου στο μήκος υπάρχουν δύο νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες, η Βικτώρια Τσαλίκη της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης και η Ερίσα Τσολάκου του Φιλαθλητικού Μυτιλήνης, ενώ στο ύψος το ρεκόρ της Μαρίας Δημοπούλου πλησίασε κατά 2 εκατοστά η Παρασκευή Παπάζογλου του ΓΑΣ Ολυμπιάς Μύθημνας. Τέλος στις ρίψεις είχαμε μικρά βήματα προόδου, με κυριότερο παράδειγμα την επίδοση της Μέλπως Μπαράκη στον ακοντισμό.

Το «SL», με την ευγενική παραχώρηση του Χάρη Πετρόπουλου, μετά το Α' μέρος  της έρευνας για τους άνδρες, παρουσιάζει σήμερα το B' Μέρος της για τις γυναίκες, που εισήλθαν στις λίστες των κορυφαίων όλων των εποχών στον κλασικό αθλητισμό, εκπροσωπώντας αθλητικό σωματείο της Λέσβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey