Ξεκινάνε οι πρώτες μάχες στο βάδην!

14/01/2019 - 15:00 Τελευταία τροποποίηση στις 14/01/2019 - 15:01

Με την έλευση του νέου έτους ξεκινούν σιγά-σιγά και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του κλειστού στίβου για τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας. Πρώτος αγώνας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 50χλμ βάδην στην κατηγορία ανδρών- γυναικών, με τις παράλληλες ημερίδες για τις μικρότερες αποστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Σχινιά του Μαραθώνα.

Σε θέση μάχης θα βρεθούν τόσο η Όλγα Φιάσκα, όσο και η Δέσποινα Κελεμένη, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις και τις αντοχές τους. Για την χάλκινη Ολυμπιονίκη νέων του Μπουένος Άιρες, την Όλγα Φιάσκα, η φετινή χρονιά είναι εντελώς διαφορετική, αφού ανεβαίνοντας ηλικιακή κατηγορία, ανεβαίνουν και τα χιλιόμετρα. Έτσι, τα 5.000μ αποτελούν παρελθόν και πλέον οι αγώνες της περιλαμβάνουν τη διπλάσια απόσταση, τα 10.000μ βάδην, στα οποία καλείται να προσαρμοστεί, διεκδικώντας την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει με τον προπονητή της, Γρηγόρη Κοντό.

Από την πλευρά της η Δέσποινα Κελεμένη θα αγωνιστεί στα 20.000μ βάδην της κατηγορίας γυναικών, έχοντας επίσης σημαντικούς στόχους. Η πρωταθλήτριά μας παραμένει σε υψηλό επίπεδο, συνδυάζοντας τις σπουδές της με τον πρωταθλητισμό.

Σταδιακά, διεξάγονται πάντως οι πρώτοι αγώνες και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σε ότι αφορά το βάδην. Ένα πρώτο δείγμα υπήρξε το σαββατοκύριακο από τη γειτονική Τουρκία, χώρα από την οποία κατάγεται η μεγάλη αντίπαλος της Όλγας Φιάσκα, η Μεριέμ Μπεκμέζ, η οποία έχει το προβάδισμα συγκριτικά με την Μυτιληνιά πρωταθλήτρια, αφού ηλικιακά είναι ένα χρόνο μεγαλύτερη, διανύοντας τη δεύτερη σεζόν της ως νεάνιδα, διαθέτοντας έτσι και μεγαλύτερη εμπειρία.

Η Μπεκμέζ έλαβε μέρος στο εθνικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Τουρκίας, στα 3.000μ βάδην των γυναικών, κερδίζοντας την πρωτιά με εντυπωσιακό χρόνο 12:35.23, που αποτελεί μάλιστα ρεκόρ Τουρκίας στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 20 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος της Μπεκμέζ είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος στη σχετική λίστα του 2019, στα 3.000μ βάδην του κλειστού στίβου, αγώνισμα στο οποίο ένα χρόνο πριν η Όλγα Φιάσκα (και μάλιστα ως κορασίδα) αναδείχθηκε ασημένια πρωταθλήτρια Ελλάδας με 13:54.72, επίδοση που είναι δεδομένο ότι θα βελτιώσει φέτος, διεκδικώντας ξανά ένα μετάλλιο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey