Κορυφαία στην καρδιά μας η Όλγα!

05/02/2019 - 13:22

Μπορεί η Όλγα Φιάσκα να μην αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια κάτω των 18 ετών, στη διαδικτυακή ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «διαγράψει» την εκπληκτική παρουσία της Μυτιληνιάς βαδίστριας μέσα στο 2018, ειδικά όταν πρόκειται για μια διαδικασία καθαρά μέσα από την επιλογή του φίλαθλου κοινού.

Η Ελίνα Τζένγκο ήταν πρώτη στην προτίμηση του κόσμου, στην κατηγορία κορασίδων, χάρη στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, το οποίο πάντως πρέπει να σημειωθεί πως ήταν και το μοναδικό της νεαρής πρωταθλήτριας μέσα στη σεζόν. Σε αντίθεση με τα τρία διεθνή μετάλλια της Όλγας στη διάρκεια της χρονιάς, που πέραν του χάλκινου στην Ολυμπιάδα νέων του Μπουένος Άιρες στα 5.000μ βάδην, κρέμασε στο λαιμό της το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ στην Ουγγαρία και ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 στο Ζρένγιανιν της Σερβίας.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό για την Όλγα -που προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το σαββατοκύριακο- είναι πως τόσο πριν, όσο και μετά τον μεγάλο αγώνα που έχει μπροστά της στα 3.000μ βάδην των γυναικών, θα τιμηθεί όχι μία δύο, αλλά δύο φορές. Κι αυτό γιατί, η πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης θα βραβευτεί από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στην Αθήνα, για την εντυπωσιακή της παρουσία μέσα στο 2018, ενώ τη Δευτέρα στην πιο σημαντική τιμή που θα μπορούσε να γίνει σε έναν αθλητή, θα βραβευτεί σε ειδική εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών μετά από ξεχωριστή πρόσκληση που τους απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Βούλα Κοζομπόλη, αργυρή Ολυμπιονίκης του πόλο.

Απόδειξη, ότι η διάκριση της Όλγας Φιάσκα σε μια Ολυμπιάδα νέων συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιτυχιών του ελληνικού στίβου, με την ευχή να ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερες στο άμεσο μέλλον. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey