«Θα τα δώσω όλα για το ευρωπαϊκό όριο!»

10/02/2019 - 12:15

Η Όλγα Φιάσκα κατέκτησε χθες το απόγευμα το χάλκινο μετάλλιο στα 3.000μ γυναικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου και μάλιστα με ατομικό ρεκόρ 13:29.63, βελτιώνοντας την περσινή της επίδοση στην ίδια διοργάνωση κατά 25 ολόκληρα δευτερόλεπτα (13:54.72), ωστόσο ήθελε ξανά και κάτι καλύτερο.

Η Μυτιληνιά βαδίστρια είχε μια άτυχη στιγμή στη διάρκεια του αγώνα, την οποία εκμυστηρεύτηκε σε δηλώσεις της στο welovesports.gr αμέσως μετά τον τερματισμό: «Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Από τη μία είμαι πολύ χαρούμενη για το χρόνο μου, άλλα από την άλλη πιστεύω ότι μπορούσα πολύ καλύτερα, γιατί στη στροφή σκόνταψα (σ.σ. στον έβδομο γύρο) και δεν μπόρεσα να κάνω το χρόνο που ήθελα.»

Αναφερόμενη στο μεγάλο της φετινό στόχο, η πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης που προπονείται υπό τις οδηγίες του Γρηγόρη Κοντού, επεσήμανε: «Υπάρχουν και άλλοι αγώνες στη συνέχεια και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Θέλω πολύ να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας μου και να είμαι στην τετράδα της ίδιας διοργάνωσης. Θα λάβω μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που θα γίνει στα Μέγαρα. Εκεί θα τα δώσω όλα για το όριο.»

Ασφαλώς, ο ανταγωνισμός και φέτος είναι έντονος, στην πρώτη ουσιαστικά χρονιά της Όλγας στην κατηγορία των νεανίδων (Κ20). Το γεγονός ότι η Κυριακή Φιλτισάκου κέρδισε τη Μυτιληνιά αθλήτρια στο 3άρι του κλειστού, είναι βέβαιο ότι θα πεισμώσει τη νεαρή βαδίστρια από τα Πάμφιλα, ώστε στους επόμενους αγώνες της να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της. Εξάλλου, σε ακόμα μία κούρσα, η Όλγα εισέπραξε τα συγχαρητήρια όλων για την τεχνική της, βαδίζοντας άρτια.

Με τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, η πρωταθλήτριά μας είχε την ευκαιρία να τσεκάρει την αγωνιστική της κατάσταση συγκριτικά με τις άλλες αθλήτριες που θα την ανταγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Κ20 του Μπόρας στη Σουηδία. Και με το 13:29.63 η Όλγα απέδειξε, ότι στην παρούσα φάση βρίσκεται στο top-10, ενδεχομένως και στο top-5 (θα αποσαφηνιστεί μεσοβδόμαδα μετά την επικύρωση όλων των αποτελεσμάτων) των 3.000μ βάδην στον κλειστό στίβο, μεταξύ των αθλητριών κάτω των 20 ετών, στη σχετική λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (IAAF), πίσω από το μεγάλο φαβορί την -κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη- Μεριέμ Μπεκμέζ από την Τουρκία. Δείγμα, άκρως ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι όσο προχωρά η χρονιά η βαδίστρια από τη Μυτιλήνη συνηθίζει να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο.

Μελανό σημείο της χθεσινής ημέρας, η ελαστικότητα των κριτών σε ακόμα ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πρακτική, που κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξει ο ΣΕΓΑΣ, ανφορικά με το βάδην, αυστηροποιώντας τα κριτήρια των κίτρινων καρτών και των ακυρώσεων, σε ένα αγώνισμα που χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα από την υποκειμενικότητα όσων καλούνται να εφαρμόσουν τους κανονισμούς. Δεν είναι δυνατόν όμως η Ομοσπονδία από τη μία να θέτει κάθε χρόνο όλο και πιο αυστηρά όρια για τη συμμετοχή των αθλητών μας στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (συγκριτικά με την IAFF και την EAA), επιζητώντας όπως λέει την καλύτερη και πιο ανταγωνιστική σύνθεση εθνικής ομάδας, αλλά στο βάδην να επιτρέπει το «τρέξιμο» σα να μην πρόκειται να το... βρούμε μπροστά μας εκτός συνόρων, με μια πολύ πιθανή ακύρωση.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey