Ξεχώρισαν Ηφαιστία και ΑΕ Λήμνου στο ΣΕΦ

11/02/2019 - 16:29

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έφερε μετάλλια και για τα λημνιακά σωματεία, που προσπαθούν με το δικό τους τρόπο να εξελίξουν τον κλασικό αθλητισμό στο γειτονικό νησί.

Έχοντας πραγματοποιήσει σημαντικές μεταγραφές φέτος, η Ηφαιστία Λήμνου πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στα 60μ με εμπόδια χάρη στον πολύπειρο Κώστα Δουβαλίδη, που έτρεξε την απόσταση σε 7.70 σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ. Ο πρωταθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει μάλιστα ήδη πιάσει το όριο για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη (1-3 Μαρτίου).

Ωστόσο, μετάλλιο κατέκτησε και η ΑΕ Λήμνου στη σφαιροβολία χάρη στη Χρυσάνθη Μαρκοπούλου, που έριξε τη σφαίρα στα 13,77μ, σημειώνοντας επίσης ατομικό ρεκόρ. Η 24άχρονη αθλήτρια, που σπουδάζει στη Λήμνο και προπονείται υπό τις οδηγίες του Νίκου Καρύδη, έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Στο ίδιο αγώνισμα, η Μαρία Τζαλίλη, επίσης της ΑΕ Λήμνου, αναδείχθηκε 7η με καλύτερη προσπάθεια στα 10,47μ.

Για πολύ λίγο έμεινε εκτός βάθρου ο Μιχάλης Μερτζανίδης στο μήκος. Ο Λημνιός άλτης της Ηφαιστίας, που προπονείται με τον Κώστα Χήτα, κατέκτησε την 4η θέση με καλύτερο άλμα στα 7,33μ.

Στην 4η θέση έμεινε και η Άννα Κατσαρωνά της Ηφαιστίας Λήμνου στα 60μ με εμπόδια, σημειώνοντας επίδοση 8.81. Η 20χρονη αθλήτρια είναι φετινό μεταγραφικό απόκτημα του λημνιακού συλλόγου, προερχόμενη από την Πυγμή Ευόσμου.

Ο Μιχάλης Κολώνας της ΑΕ Λήμνου κατετάγη στη 12η θέση των 800μ με επίδοση 1:59.91. O 17χρονος αθλητής της ΑΕ Λήμνου συμμετείχε στη 1η προκριματική σειρά του αγωνίσματος, κατακτώντας τη 2η θέση και συνολικά 12η μεταξύ 29 αθλητών. 

Πέραν του Μερτζανίδη, στο άλμα εις μήκος έλαβαν μέρος δύο ακόμη αθλητές πλέον της Ηφαιστίας Λήμνου, που μεταγράφηκαν το καλοκαίρι από την Πυγμή Ευόσμου. Ο 17χρονος Θανάσης Παρασκευάς είχε καλύτερο άλμα στα 6,13μ και κατετάγη 28ος ανάμεσα σε 33 αθλητές. Αγωνίστηκε όμως και στα 400μ, συμμετέχοντας στην 9η προκριματική σειρά κατακτώντας την 5η θέση με 53.21 και ήταν συνολικά 31ος μεταξύ 49 αθλητών. Τέλος, ο 17χρονος Γκαλήπ Φαΐκογλου και ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στο μήκος, έχοντας κατακτήσει πέρυσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων, στάθηκε άτυχος με τρία άκυρα άλματα στον προκριματικό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey