Στο Λουγκάνο για το όριο η Όλγα Φιάσκα

15/03/2019 - 19:33 Τελευταία τροποποίηση στις 15/03/2019 - 23:05

Η Όλγα Φιάσκα έχει ανέβει αγωνιστικό επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τις σπουδαίες διακρίσεις της, αλλά και από τους αγώνες που επιλέγει για την προετοιμασία της τη φετινή χρονιά.

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης νέων του Μπουένος Άιρες και ο προπονητής της Γρηγόρης Κοντός επέλεξαν να βρεθούν το σαββατοκύριακο στην Ελβετία, ώστε η νεαρή βαδίστρια να αγωνιστεί στο "Lugano Trophy", ένα από τα κορυφαία διεθνή μίτινγκ στο βάδην, όπου θα συγκεντρωθούν μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, σε άνδρες και γυναίκες, από όλον τον κόσμο.

Μεγάλος στόχος για την Όλγα Φιάσκα είναι η επίτευξη μιας επίδοσης, που θα της εξασφαλίζει το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που διεξάγεται τον Ιούλιο στο Μπόρας της Σουηδίας. Μέχρι σήμερα, παρά τα όποια μικρά προβλήματα παρουσιάστηκαν λόγω κυρίως των καιρικών συνθηκών, η προετοιμασία της Όλγας εξελίσσεται ιδανικά. Γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες, ότι σύντομα θα έχει κατέβει σε επίσημο αγώνα τα 49:15.00, που είναι ο χρόνος-όριο για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό.

Η Όλγα Φιάσκα αγωνιζόμενη στο Κιάσο της Ελβετίας πριν από τρία χρόνια

Ο Γρηγόρης Κοντός είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για τον κυριακάτικο αγώνα, ευελπιστώντας πως ο καιρός δε θα επηρεάσει τους αθλητές και τις αθλήτριες ώστε να βγουν υψηλές επιδόσεις. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν επιτευχθεί το όριο πρόκρισης για την Όλγα Φιάσκα στην Ελβετία, τίποτα δεν τελειώνει εδώ αφού θα έχει σύντομα μια ακόμα ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στις 24 Μαρτίου, στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 20.000μ βάδην, όπου θα πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή ημερίδα για την κατηγορία Κ20 στα 10.000μ βάδην.

Στο Λουγκάνο, η Όλγα Φιάσκα δε φαίνεται ότι θα έχει μεγάλο συναγωνισμό από τις αθλήτριες της δικής της ηλικίας. Κι αυτό γιατί με εξαίρεση την Κυριακή Φιλτισάκου (που κέρδισε τη Μυτιληνιά βαδίστρια στον κλειστό στίβο), οι υπόλοιπες που έχουν δηλώσει συμμετοχή δεν διαθέτουν τις επιδόσεις για να την απειλήσουν.

Οι συμμετοχές στα 10χλμ βάδην (Κ20)

ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ (ΕΛΛΑΔΑ)

ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ)

GRANDI JOSEPHINE (Germany)

GARCIA ANA (United Kingdom)

STRATTON-THOMAS MEGAN (United Kingdom)

GLENNON SARAH (Ireland)

INTIHAR MARULC ANA (Slovenia)

Γρ. Κοντός: «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα»

Μιλώντας στο «SL», ο προπονητής Γρηγόρης Κοντός επεσήμανε: «Αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στην Ελβετία για να συμμετάσχει η Όλγα σε αυτό το κορυφαίο βαδιστικό μίτινγκ, που από φέτος έχει αναβαθμιστεί κιόλας σε κατηγορία IAAF Challenge, με αποτέλεσμα να αποτελεί αγώνα-κριτήριο για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Υπάρχουν αρκετά δυνατές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Το ευχάριστο για εμάς είναι πως η εκκίνηση στα 10χλμ βάδην των νεανίδων θα δοθεί μαζί με τις αθλήτριες των 20 χλμ στις γυναίκες, κάτι που σημαίνει ότι οι αθλήτριες αυτές θα μπορέσουν να «τραβήξουν» και  την Όλγα, ώστε να βγει μια καλή επίδοση, που θα της εξασφαλίσει την συμμετοχή της στη διοργάνωση της Σουηδίας, το καλοκαίρι. Έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το σκοπό.»

Όλγα Φιάσκα: «Νιώθω πολύ καλά»

Πώς νιώθει όμως η ίδια η αθλήτρια για το ταξίδι της στην Ελβετία; Η Όλγα Φιάσκα μίλησε στο «SL» μετά την τελευταία της προπόνηση στον «Ταρλά»: «Είμαι πολύ χαρούμενη για τη συμμετοχή μου στο μίτινγκ του Λουγκάνο. Είχα βρεθεί άλλη μια φορά στην Ελβετία για αγώνες, το 2016 και μάλιστα είχα πετύχει τότε ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ, κερδίζοντας την 1η θέση. Εύχομαι να μου φέρει και πάλι γούρι η συγκεκριμένη χώρα. Το σημαντικό είναι ότι έχω προπονηθεί καλά και νιώθω επίσης πολύ καλά. Μακάρι να βοηθήσει ο καιρός, ώστε να βγουν καλές επιδόσεις για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα του Λουγκάνο έχουν δηλώσει συμμετοχή δυνατές ομάδες αθλητών από την Κίνα, την Ιταλία και τη Γερμανία, ενώ υπάρχουν πάντοτε συμμετοχές από την Πολωνία, την Σλοβακία και φυσικά την οικοδέσποινα Ελβετία, που ανεβάζουν το αγωνιστικό επίπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey