Ώρα Βαλκανικού για Όλγα Φιάσκα

12/04/2019 - 13:45 Τελευταία τροποποίηση στις 12/04/2019 - 14:06

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της βαδίζει η Όλγα Φιάσκα, πριν τον πρώτο φετινό διεθνή αγώνα της με το εθνόσημο μέσα στο 2019, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που διεξάγεται φέτος στην Αλεξανδρούπολη στις 20 Απριλίου.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι, στην αντίστοιχη διοργάνωση των κορασίδων, διάκριση που αποτέλεσε την απαρχή για όσα ακολούθησαν, με το επίσης ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, η Μυτιληνιά βαδίστρια μετράει αντίστροφα τις μέρες για έναν ακόμα σπουδαίο αγώνα.

Το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 θα αποτελέσει μια προσομοίωση ουσιαστικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20, που θα διεξαχθεί στο Μπόρας το καλοκαίρι. Κι αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τη λίστα των συμμετοχών, αφού στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν οι τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες επιδόσεις στα 10χλμ βάδην, αθλητριών από τα Βαλκάνια. Μοναδική απούσα θα είναι η Μεριέμ Μπεκμέζ, που κατέχει την κορυφαία επίδοση φέτος (44.17), αφού η τουρκική ομοσπονδία επέλεξε να συμπεριλάβει στην αποστολή την Εβίν Ντεμίρ και την Καντέρ Ντοστ, οι οποίες έχουν επίδοση φέτος 46.55 και 48.17, αντίστοιχα. Με την υποσημείωση ωστόσο, ότι και οι δύο χρόνοι επιτεύχθηκαν σε τοπικούς αγώνες στη Σμύρνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για το καθεστώς της τεχνικής αρτιότητας μιας κούρσας, λόγω της ελαστικότητας των κριτών. 

Η Όλγα Φιάσκα, που έχει φέτος 48.31 στα 10χλμ από το "Lugano Trophy" της Ελβετίας, γνωρίζει πολύ καλά ότι αν κατορθώσει να επαναλάβει μια τέτοια επίδοση θα βρίσκεται πιθανότατα στο βάθρο, έχοντας φυσικά την ικανότητα να κατέβει ακόμα περισσότερο, στοχεύοντας πολύ ψηλά στη φετινή σεζόν. Ο προπονητής της Γρηγόρης Κοντός, εξάλλου, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος με βάση την προπόνηση που έχει στα "πόδια" της η αθλήτρια, αναμένοντας σε συνδυασμό με την τακτική της κούρσας που θα ακολουθηθεί, το καλύτερο αποτέλεσμα.

*Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εν όψει και της διοργάνωσης του Μπόρας, καλύτερες ως σήμερα επιδόσεις από την Όλγα Φιάσκα κατέχουν η Ιταλίδα Αντράντα Λαβίνια Λάκατους (48.13) και η Γαλλίδα Πολίν Στέι (48.27), πέραν των Ρωσίδων που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην όλων των κατηγοριών, στην Αλεξανδρούπολη, η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 11 αθλητές και αθλήτριες:

Ανδρες:
Αλέξανδος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)
Γιώργος Τζατζιμάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Γυναίκες:
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ((ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας)
Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Π. Φαλήρου)

Νεάνιδες:
Ολγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)
Κυριακή Φιλτισάκου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Εφηβοι:
Αναστάσιος Στάμος (Φίλιππος Βέροιας)

Παίδες:
Αλέξανδρος Μορτζάκης (Ολυμπιάδα Πάτρας)
Ευθύμιος Ψώνης (ΠΑΟ Θέρσιπως)

Κορασίδες:
Μαρία Αριάδνη Φατούρου (ΑΟ Αχαίας)
Παναγιώτα Φλώρου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey