Στο Βαλκανικό για το βάθρο η Φιάσκα!

19/04/2019 - 21:00 Τελευταία τροποποίηση στις 19/04/2019 - 21:25

Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το Βαλκανικό Πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών, με αρκετές συμμετοχές από οκτώ χώρες της Βαλκανικής ένωσης.

Η Ελλάδα μετέχει στους αγώνες με αποστολή 11 αθλητών και αθλητριών, μεταξύ των οποίων και η Όλγα Φιάσκα, που θα αγωνιστεί δίχως περιττό άγχος στα 10χλμ των νεανίδων, έχοντας ήδη εξασφαλίσει το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Μπόρας με το 48.31, που σημείωσε στο "Lugano Trophy" της Ελβετίας, χρόνος πολύ πιο κάτω από το 49.15 που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου. 

Για τη Φιάσκα, που έχει μεγάλη εμπειρία πλέον από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, έχοντας κατάκτησει πέρυσι χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και δύο ασημένια σε Ευρωπαϊκό Κ18 και Βαλκανικό Κ18, τα πάντα είναι ανοικτά φέτος για ένα ακόμα βάθρο. Βασικές της αντίπαλοι θα είναι οι δύο Τουρκάλες, Εβίν Ντεμίρ και Καντέρ Ντοστ, ωστόσο από τη στιγμή που δε συμμετέχει το μεγάλο φαβορί η επίσης Τουρκάλα Μεριέμ Μπεκμέζ, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. 

Με τα έως τώρα δεδομένα της λίστας συμμετοχών, η Όλγα Φιάσκα έχει την 3η καλύτερη επίδοση από όσες λαμβάνουν μέρος, πίσω από τις δύο αθλήτριες της Τουρκίας. Όμως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν Ντεμίρ (46.55) και Ντοστ (48.17) μπορούν να επαναλάβουν τους χρόνους τους και εκτός συνόρων, γιατί είναι δεδομένο ότι εντός των τειχών οι κριτές στην Τουρκία εμφανίζονται αρκετά ελαστικοί. 

Ο αγώνας των 10χλμ νεανίδων (Κ20) θα ξεκινήσει στις 16:24 του Σαββάτου και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν είναι οι εξής:

Αναλυτικά η ελληνική ομάδα:

Άνδρες 20χλμ.: Αλέξανδος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου), Γιώργος Τζατζιμάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Γυναίκες 20χλμ: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας), Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Π. Φαλήρου)

Νεάνιδες 10χλμ: Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης), Κυριακή Φιλτισάκου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Έφηβοι: Αναστάσιος Στάμος (Φίλιππος Βέροιας)

Παίδες: Αλέξανδρος Μορτζάκης (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ευθύμιος Ψώνης (ΠΑΟ Θέρσιπως)

Κορασίδες: Μαρία Αριάδνη Φατούρου (ΑΟ Αχαίας), Παναγιώτα Φλώρου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey