Ψηλά το κεφάλι Όλγα!

20/04/2019 - 17:47 Τελευταία τροποποίηση στις 22/04/2019 - 19:02

Πήγε στην Αλεξανδρούπολη με στόχο ένα μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην κάτω των 20 ετών. Ωστόσο δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό. Ο λόγος για την Όλγα Φιάσκα, που τερμάτισε στην 4η θέση των νεανίδων με 49.10, πίσω από τις δύο Τουρκάλες βαδίστριες Εβίν Ντεμίρ (1η 45.54) και Καντέρ Ντοστ (2η 46.46), αλλά και την Κυριακή Φιλτισάκου (48.03) που έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό. Αναμφίβολα, το αποτέλεσμα αποτελεί ένα μικρό σοκ για την αθλήτρια, αλλά και τον προπονητή της Γρηγόρη Κοντό, όμως και οι αποτυχίες είναι μέσα στον αθλητισμό.

Για την πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έκρινε τίποτα περισσότερο από ακόμα ένα διεθνές βάθρο. Η Φιάσκα έχει πιάσει το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Μπόρας, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Σουηδία και ως ένα βαθμό έχει πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα αποτελούσε έναν αγώνα «προσομοίωσης», που αναμφίβολα όμως δεν πήγε όπως τον σχεδίαζε. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα που η όποια «αστοχία» συνέβη στην Αλεξανδρούπολη και όχι στο Μπόρας, αφού τη δεδομένη χρονική περίοδο τα πάντα μπορούν να διορθωθούν ενόψει της κορύφωσης της σεζόν το επόμενο διάστημα.

Εκείνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι αφενός για την Όλγα η ψυχολογία της, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απογοήτευσή της, αφετέρου να αναλυθεί τεχνικά η κούρσα από τον προπονητή της Γρηγόρη Κοντό και να επεξηγηθεί τι πήγε λάθος στο σημερινό αγώνα. Κάτι που είναι βέβαιο ότι μπορούν να διαχειριστούν και οι δύο, με βάση την εμπειρία τους από τους μεγάλους αγώνες, ώστε να παρουσιαστούν στις επόμενες διοργανώσεις στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Για όλους εμάς, που έχουμε ζήσει απίστευτες χαρές από το συγκεκριμένο «δίδυμο» το τελευταίο διάστημα, ο σημερινός αγώνας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια διαδικασία που είναι βέβαιο ότι δυναμώνει τον αγωνιστικό χαρακτήρα της Όλγας Φιάσκα, η οποία έχει αποδείξει πόσα μπορεί να καταφέρει εντός και εκτός συνόρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey