Πετάει για Λιθουανία η Φιάσκα

17/05/2019 - 14:59 Τελευταία τροποποίηση στις 17/05/2019 - 15:44

Πανέτοιμη για έναν ακόμα μεγάλο διεθνή αγώνα είναι η Όλγα Φιάσκα, που αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα και το πρωί του Σαββάτου για το Αλίτους της Λιθουανίας, όπου την Κυριακή θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην.

Η σπουδαία βαδίστρια από τη Μυτιλήνη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με ακόμα 7 αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν την αποστολή της χώρας μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η Φιάσκα θα αγωνιστεί στα 10χλμ βάδην της κατηγορίας κάτω των 20 ετών, αναζητώντας μία καλή επίδοση και ενδεχομένως ένα ατομικό ρεκόρ που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αλλά και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της ηλικίας της, που ακολουθούν το καλοκαίρι.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην αποτελεί μία διοργάνωση με διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, αφού η εθνική κάθε χώρας αγωνίζεται ως ομάδα, στην οποία κάθε αθλητής προσφέρει πόντους ανάλογα με τη θέση στην οποία τερμάτισε.

Στο αγώνισμα των 10χλμ βάδην κάτω των 20 ετών στις νέες γυναίκες συμμετέχουν στη Λιθουανία όλες οι μεγάλες αθλήτριες της συγκεκριμένης κατηγορίας σε έναν αγώνα που αποτελεί πραγματικά μία πρόβα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Τουρκία με τις Μπεκμέζ, Ντεμίρ και Ντοστ, που έχουν τους τρεις καλύτερους χρόνους από όσες αθλήτριες λαμβάνουν μέρος, διαθέτει το προβάδισμα στην ηλικιακή κατηγορία Κ20, ωστόσο από όλες τις υπόλοιπες αθλήτριες που θα αγωνιστούν μόνο η Ισπανίδα Μαριόνα Γκαρσία (48:12) και η Λευκορωσία Μαρόζοβα (48:40) έχουν χρόνο παρόμοιο με τη Μυτιληνιά βαδίστρια (48:31), αλλά και την Κυριακή Φιλτισάκου (48:03), που συνθέτει με τη Φιάσκα ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Γεγονός που σημαίνει ότι αν οι δύο Ελληνίδες επαναλάβουν ή βελτιώσουν τους χρόνους τους, θα διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα ακόμα ευρωπαϊκό βάθρο. 

Οι συμμετοχές στα 10χλμ γυναικών Κ20:

Αναλυτικά η ομάδα:

Άνδρες

20χλμ. βάδην: Γιώργος Τζατζιμάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

50χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου).

Γυναίκες

20χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Φωκιανός Καρδίτσας), Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Παλαιού Φαλήρου), Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ)

50χλμ. βάδην: Αγγελική Μακρή (Ολυμπιάδα Πάτρας).

Γυναίκες Κ20

10χλμ. βάδην: Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης), Κυριακή Φιλτισάκου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey