Οι τρεις κάρτες μας στέρησαν το μετάλλιο!

19/05/2019 - 10:22 Τελευταία τροποποίηση στις 19/05/2019 - 10:36

Τα έδωσε όλα για ακόμα μία φορά με το εθνόσημο η Όλγα Φιάσκα, στα 10χλμ του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου βάδην που διεξήχθη στη Λιθουανία, αλλά οι τρεις κάρτες που αντίκρισε στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής, στέρησαν από την Ελλάδα ένα μετάλλιο στο ομαδικό.

Η πρωταθλήτρια από τη Μυτιλήνη τα πήγαινε εξαιρετικά, ακολουθώντας το προπορευόμενο γκρουπ που είχαν στήσει οι τρεις Τουρκάλες, Μπεκμέζ, Ντεμίρ και Ντοστ, οι οποίες δείχνουν τη δεδομένη στιγμή εξαιρετικά δυνατές. Από κοντά η Εσθονή Μιροτβόρτσεβα, η Γαλλίδα Στέι και η Ισπανίδα Γκαρσία. 

Στο 8ο χιλιόμετρο όμως, οι κριτές έδειξαν τρίτη παρατήρηση στην Φιάσκα, η οποία αναγκάστηκε να περάσει στο pit lane, βγαίνοντας εκτός αγωνιστικού ρυθμού για 30 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να πέσει στη 10η θέση της κατάταξης. Παρότι σοκαρισμένη από το γεγονός ότι παρατηρήθηκε με τρεις κίτρινες κάρτες, η Φιάσκα πάλεψε στα εναπομείναντα χιλιόμετρα για να ανακάμψει και μάλιστα κατόρθωσε να ξεπεράσει την έτερη Ισπανίδα, Ουρουτία, δημιουργώντας και μια μικρή απόσταση στα τελευταία μέτρα. Όμως αυτή δεν αποδείχθηκε αρκετή και η Ελλάδα βρέθηκε εκτός βάθρου από την Ισπανία. Την πρωτιά κέρδισε η Τουρκία και στη 2η θέση ανέβηκε η Γαλλία.

Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, οι τρεις παρατηρήσεις στην Όλγα Φιάσκα -που ήταν η μοναδική αθλήτρια που τιμωρήθηκε με pit lane (!)- έπαιξαν τον καθοριστικό τους ρόλο για να χαθεί ένα μετάλλιο, που ως εκείνη τη στιγμή έμοιαζε σίγουρο. Αναμφίβολα υπάρχει απογοήτευση, αλλά ο τρόπος που αντιμετώπισε η Μυτιληνιά βαδίστρια αυτή την απρόσμενη εξέλιξη αποδεικνύει πάρα πολλά για τον αγωνιστικό της χαρακτήρα. Εκεί που οι περισσότερες αθλήτριες ίσως τα παρατούσαν, η Φιάσκα λίγο έλειψε να κάνει την τεράστια ανατροπή και να ανεβάσει την Ελλάδα στο βάθρο. Δίχως την ποινή, που της στέρησε περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα, τουλάχιστον το χάλκινο θα ήταν δεδομένο.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην, η εθνική κάθε χώρας αγωνίζεται ως ομάδα και για το τελικό βάθρο προσμετρώνται οι τελικές θέσεις που κατέκτησαν οι δύο πρώτες αθλήτριες που την εκπροσωπούσαν. Δυστυχώς για την Ελλάδα, η 7η θέση της Φιλτισάκου και η 9η θέση της Φιάσκα πρόσφεραν 16 βαθμούς, όσους και η 6η θέση της Γκαρσία με την 10η θέση της Ουρουτία στην Ισπανία. Ωστόσο, λόγω του ότι η Γκαρσία τερμάτισε με καλύτερο χρόνο από τις υπόλοιπες αθλήτριες χάρισε το μετάλλιο στη χώρα της, έναντι της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική ομάδα στάθηκε παντελώς άτυχη και στην περίπτωση της Ξιόργκιο από την Ουγγαρία, που στον τερματισμό έπεσε στο νήμα μαζί με την Ουρουτία, αλλά η μία παρατήρηση που είχε έναντι καμίας της Ισπανίδας, την έστειλε με τον ίδιο ακριβώς χρόνο στην 11η θέση. Αν την είχε προσπεράσει, η Ελλάδα θα ήταν στο βάθρο...

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey