Στην 8η θέση της Ευρώπης η Φιάσκα!

21/07/2019 - 11:55 Τελευταία τροποποίηση στις 21/07/2019 - 19:25

Το βάδην είναι απρόσμενο αγώνισμα και αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά στο Μπουρός της Σουηδίας, εκεί όπου η Όλγα Φιάσκα έμεινε στην 8η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου κάτω των 20 ετών, στα 10.000μ βάδην, με πολλά παράπονα για τις τρεις παρατηρήσεις της από τους κριτές, που την έβγαλαν εκτός διεκδίκησης μεταλλίου. «Δεν το πιστεύω» φώναξε η Μυτιληνιά βαδίστρια, που δεν μπόρεσε να επιστρέψει με αξιώσεις στην κούρσα, μετά το 1 λεπτό ποινής.

Από την εκκίνηση της κούρσας, η Όλγα Φιάσκα «κόλλησε» πίσω από το γκρουπ των τριών αθλητριών από την Τουρκία, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει το ρυθμό τους. Οι τέσσερις τους, Μπεκμέζ, Ντεμίρ, Ντοστ και η Μυτιληνιά βαδίστρια, αποσπάστηκαν από πολύ νωρίς και δημιούργησαν μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Οι κριτές έδωσαν παρατήρηση στη Φιάσκα πριν τα πρώτα 1.500μ, όπως και στην Καντέρ Ντοστ, προκαλώντας μια αμηχανία, αλλά και μεγάλη αγωνία για τη συνέχεια. Σχεδόν 20 γύρους πριν το φινάλε, την τετράδα των προπορευόμενων αθλητριών συμπλήρωσε η Λευκορωσίδα Χάνα Ζούμποκβα, ανεβάζοντας προσωρινά την αδρεναλίνη για τα μετάλλια, ωστόσο μία στροφή μετά η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού.

Η Φιάσκα παρέμενε στο γκρουπ των πρωτοπόρων την ίδια ώρα, όσο η Μπεκμέζ ανέβαζε ρυθμό για να πάρει μια αρκετή διαφορά από τις άλλες αθλήτριες. Με 15 λεπτά στο ρολόι, η Ντοστ προσπέρασε την Ντεμίρ, ενώ η Φιάσκα ακολουθούσε ακριβώς από πίσω στην 4η θέση με μία κάρτα από τους κριτές.

Οι Τουρκάλες, Ντεμίρ και Ντοστ, σε ένα παιχνίδι τακτικής άλλαξαν ξανά θέσεις μπροστά από τη Φιάσκα, θέλοντας ενδεχομένως να την μπερδέψουν, ωστόσο η Μυτιληνιά χάλκινη Ολυμπιονίκης νέων πέρυσι στο Μπουένος Άιρες παρέμενε σε απόσταση αναπνοής, περιμένοντας την ευκαιρία της.

Οι γύροι περνούσαν και η Φιάσκα δεν άφηνε Ντεμίρ - Ντοστ να ξεφύγουν και όλα έδειχναν ότι η αγωνία θα κρατήσει ως το τέλος, εκεί όπου θα κέρδιζαν όσες είχαν δυνάμεις για ένα τελευταίο «ξεπέταγμα» με φόντο το μετάλλιο.

Κι εκεί που όλα έδειχναν φυσιολογικά, οι κριτές έδωσαν τρίτη ποινή σε Φιάσκα και Ντοστ, με αποτέλεσμα να μείνουν 30 δευτερόλεπτα στο pit lane! Η Μυτιληνιά βαδίστρια φώναξε «δεν το πιστεύω» και αμέσως μετά επέστρεψε κανονικά στον αγώνα, σε μια προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος, με την Μπεκμέζ να έχει καπαρώσει την πρωτιά και την Ντεμίρ πλέον δίχως αντίπαλο να κυνηγά το ασημένιο μετάλλιο.

Η Μπεκμέζ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε 44:44.53, με δεύτερη την Ντεμίρ (46.38.69) και τρίτη την Μαριόνα Γκαρσία από την Ισπανία (46.50.50). Η Φιάσκα τερμάτισε στην 8η θέση τελικά με 48:08.07, φανερά επηρεασμένη από την ποινή της χρονικής καθυστέρησης, ενώ η Κυριακή Φιλτισάκου ήταν 5η με ατομικό ρεκόρ (47.13.92), έχοντας μπερδευτεί πριν το καμπανάκι, σταματώντας προσωρινά αφού νόμιζε ότι είχε τερματίσει, ενώ απέμενε ακόμα ένας γύρος.

Για ακόμα μία φορά, μετά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Άλιτους, οι κριτές αλλοιώνουν ένα σπουδαίο αγώνα, δίνοντας ποινή στην Όλγα Φιάσκα, η οποία αδυνατούσε να πιστέψει ότι χρεώθηκε με τρίτη κάρτα, αμφισβητώντας τις αποφάσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, το 48:08.07 δεν είναι αντιπροσωπευτικό για την Μυτιληνιά βαδίστρια, που σίγουρα άξιζε κάτι πολύ καλύτερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Κερδισμένη ξανά η Ισπανία (!), που όπως και στο ΕυρωπαΪκό Κύπελλο βάδην του Άλιτους, πήρε από το... πουθενά μετάλλιο με την Γκαρσία! 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey