Πολύτιμη εμπειρία για Αργυρού!

11/08/2019 - 20:08 Τελευταία τροποποίηση στις 11/08/2019 - 20:23

Στην Πολωνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το πάλαι ποτέ Μπρούνο Τζάουλι στο στίβο, βρέθηκε η Μαρίτα Αργυρού με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας. Μπορεί η Μυτιληνιά αθλήτρια της παρατεταμένης ταχύτητας να μην αγωνίστηκε τελικά στη σκυταλοδρομία 4x400μ, ωστόσο και μόνο η παρουσία της όλες αυτές τις μέρες στο Μπίντγκοζ θα λειτουργήσει σίγουρα ευεργετικά για την εξέλιξη της.

Ο εθνικός προπονητής του ΣΕΓΑΣ επέλεξε την Αργυρού για τη μεγάλη σκυτάλη, χάρη στην εκπληκτική της κούρσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, όπου σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα 400μ (54.05), κατακτώντας την 4η θέση στις γυναίκες. Ωστόσο στην Πολωνία αγωνίστηκαν τελικά οι Πολίτη, Μουρτά, Καρκαλάτου και Βασιλείου, κατακτώντας την 8η θέση με 3:33.01 μεταξύ των ομάδων της Super League.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, αφού μετά την "αναδιάρθρωση" που αποφασίστηκε οι 12 ομάδες της Super League θα γίνουν 8 συνολικά στην διοργάνωση της επόμενης διετίας.

Η Λέσβος, έστω κι έτσι, εκπροσωπήθηκε ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση, μετά την παρουσία της Γρηγορίας Κεραμιδά πριν δύο χρόνια στους αντίστοιχους αγώνες της Λιλ, αλλά και φέτος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο ανδρών - γυναικών οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών του νησιού μας με την εθνική ομάδα περιορίζονται ιστορικά σε Κεντέρη, Τσιολακούδη, Ρέγα και Κεραμιδά, έχοντας ωστόσο να παραθέσουμε μια σειρά από νεαρότερους ηλικιακά πρωταθλητές στις διεθνείς διοργανώσεις Κ23, Κ20 και Κ18. 

Για τη Μαρίτα Αργυρού πάντως, το γεγονός ότι βρέθηκε στην Πολωνία για μια τόσο σπουδαία διοργάνωση και μάλιστα σε επίπεδο ανδρών - γυναικών, απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την ίδια, που βελτιώνεται συνεχώς υπό τις προπονητικές οδηγίες του Γιώργου Οικονομίδη και δικαίως συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των καλύτερων αθλητριών της χώρας μας στα 400μ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey