Ανέβηκε στον Όλυμπο η Κεραμιδά!

12/08/2019 - 14:31

Την ευκαιρία να δει τον κόσμο από ψηλά είχε η Γρηγορία Κεραμιδά, που έκανε πράξη ένα μεγάλο της όνειρο, πραγματοποιώντας ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, τον Όλυμπο!

Μαθημένη από κορυφές η πρωταθλήτρια μας σε 100μ και 200μ, εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία της απουσίας αγωνιστικών υποχρεώσεων αυτό το καλοκαίρι και πήρε τα... βουνά! Παρέα με τον αρραβωνιαστικό της, Γιώργο Κουτσοθεοδώρου, επίσης σπρίντερ των 100μ και 200μ, ξεκίνησαν από τις παρυφές του Ολύμπου και μετά από πεζοπορία αρκετών ωρών έφτασαν στην κορυφή "Καζάνια", σε ύψος 2.896 μέτρων, απέχοντας ελάχιστα από τον Μύτικα, την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου (2.917 μέτρα).

"Ήθελα πολλά χρόνια να το κάνω. Το είχα στο μυαλό μου, αλλά κάθε καλοκαίρι με τις υποχρεώσεις και τους αγώνες δεν προλάβαινα, γιατί έφευγα για το νησί κατευθείαν. Φέτος, έτσι όπως πήγε η χρονιά, μου δόθηκε η ευκαιρία. Απίστευτη ομορφιά και τέλεια εμπειρία! Ουσιαστικά φτάσαμε μια ανάσα από τον Μύτικα. Από μια άλλη κορυφή που περάσαμε για να φτάσουμε εκεί, είχε υψόμετρο 2.911 μέτρα, λίγο κάτω από τον Μύτικα. Βέβαια για να αναρριχηθεί κανείς στην ψηλότερη κορυφή του βουνού, χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό, ώστε να μη ρισκάρει οτιδήποτε...", δήλωσε στο "SL" η Γρηγορία Κεραμιδά, απόλυτα ευχαριστημένη για το γεγονός ότι το όνειρό της έγινε πραγματικότητα.

Τη διαδρομή μέχρι τις ψηλές κορυφές του Ολύμπου πραγματοποίησαν την ίδια μέρα αρκετοί ακόμα πεζοπόροι, όλων των ηλικιών, Έλληνες και ξένοι, απολαμβάνοντας την ομορφιά του βουνού και την εκπληκτική θέα από ψηλά.

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στην Καλλονιάτισσα σπρίντερ να συνεχίσει να πετυχαίνει όλους τους στόχους της και να πραγματοποιεί κάθε της όνειρο, όσο άπιαστο ή υψηλό και να μοιάζει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey