Οι κορυφαίες του 2019 και οι Top10 All Time Lists

28/12/2019 - 11:31 Τελευταία τροποποίηση στις 28/12/2019 - 12:02

Ο προπονητής της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, Χάρης Πετρόπουλος, έχει αποδείξει πολλάκις το μεράκι του όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω από τους στίβους. Έτσι λοιπόν και φέτος, προχώρησε στη στιβική ανασκόπηση του 2019 μέσα από τις "Top 10 AllTimeLists", την οποία εμπιστεύθηκε και φέτος στο "SL" για τη δημοσίευσή της. Ας δούμε τα κυριότερα στιβικά γεγονότα ανά κατηγορία στις γυναίκες. Σημειώνεται ότι πρόκειται για αθλήτριες που ανήκουν σε συλλόγους της Λέσβου και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν άλλες, που ανήκουν σε συλλόγους εκτός νησιού.

του Χάρη Πετρόπουλου 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Συνολικά είχαμε μια ακόμη σπουδαία χρονιά με 24 νέες εισόδους στις λίστες και 4 Παλλεσβιακά Ρεκόρ [Μιχαέλα Φιάσκα (Αθλοκίνηση) στον Ημιμαραθώνιο – Κασσάνδρα Ντερβίση (Αθλοκίνηση) στα 3000μ με Φυσικά Εμπόδια – Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση) στα 10000μ Βάδην και Δέσποινα Κελεμένη (Αθλοκίνηση) στα 20000μ Βάδην]

ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ -  Με την Κατερίνα Τζινιέρη να υποφέρει την μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν από τραυματισμούς τα προσχήματα έσωσε η Παναγιώτα Τσαλαβούτη (Αρισβαίος), που έγινε η μόλις 3η Λέσβια σπρίντερ που κατεβαίνει το 1’ στα 400μ απλά, ενώ στα 400μ με εμπόδια (17η στη λίστα με τις καλύτερες Ελληνίδες) “άγγιξε” το Παλλεσβιακό Ρεκόρ της Ελισάβετ Ταμβακέρα, που κρατά από το 2004.

ΗΜΙΑΝΤΟΧΗ -  Στην ημιαντοχή (800-1500μ) δεσπόζει για το 2019 η μορφή της Μαρίας Κάσσου (Αρίων) που πραγματοποίησε μια σπουδαία πρώτη χρονιά σαν κορασίδα και πέρα απ’ τα πανελλήνια μετάλλια που κατέκτησε σκαρφάλωσε πολύ ψηλά και στις λίστες με τις καλύτερες Ελληνίδες της χρονιάς στην κατηγορία των γυναικών (στα 1500μ ήταν 12η και στα 800μ 21η)

ΑΝΤΟΧΗ -  Τα αγωνίσματα της αντοχής, που μαζί με το βάδην κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στις επιτυχίες του γυναικείου λεσβιακού στίβου, μάς χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές το 2019. Στα 3000μ. η Μιχαέλα Φιάσκα (Αθλοκίνηση) πλησίασε το Παλλεσβιακό Ρεκόρ της Ευθυμίας Δανιήλ, που αντέχει από το 2002, ενώ η Κασσάνδρα Ντερβίση (Αθλοκίνηση) έδειξε ότι διαθέτει όλα τα φόντα να “τρέξει” στα χνάρια της (8η στην Ελλάδα). Στα 5000μ. η Κασσάνδρα έγινε η 4η μόλις δρομέας που σπάει το φράγμα των 20’ ενώ στα 3000μ. με Φυσικά Εμπόδια κατέρριψε το Παλλεσβιακό Ρεκόρ της συναθλήτριάς της Αφροδίτης Κελεμένη (2010) κατά 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα, επίδοση που την κατατάσσει 11η στην Ελλάδα για το 2019. Τέλος στον Ημιμαραθώνιο είχαμε την σπουδαία επίδοση της Μιχαέλας Φιάσκα, που την εντάσσει για την χρονιά που μας πέρασε στην πανελλήνια ελίτ του αγωνίσματος και που αποτελεί φυσικά Παλλεσβιακό Ρεκόρ, αλλά και την Τουλίνα Δέμελη (LesvosRunners) να γίνεται μόλις η 2η ημιμαραθωνοδρόμος που κατεβαίνει τις δύο ώρες στο αγώνισμα.

ΒΑΔΗΝ -  Το βάδην ανέβηκε και το 2019 στο ψηλότερο σκαλί των επιτυχιών του Λεσβιακού στίβου κυρίως χάρη στις ανεπανάληπτες εμφανίσεις της Όλγας Φιάσκα (Αθλοκίνηση), η οποία σάρωσε σε πανελλήνιο επίπεδο (καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στα 10000μ. Βάδην και φυσικά Παλλεσβιακό Ρεκόρ), αλλά διακρίθηκε και στο διεθνές στερέωμα με συμμετοχές και διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Πολύ καλή χρονιά είχε και η Δέσποινα Κελεμένη (Αθλοκίνηση), η οποία δοκίμασε για πρώτη φορά στα χρονικά του Λεσβιακού κλασικού αθλητισμού στα 20000μ. Βάδην και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού σημείωσε εκτός από Παλλεσβιακό Ρεκόρ, φυσικά, και την 9η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα.

ΑΛΜΑΤΑ/ΡΙΨΕΙΣ -  Στα άλματα και τις ρίψεις παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μια έντονη στασιμότητα, αφού οι ελλιπείς εγκαταστάσεις και υποδομές έχουν μάλλον αποθαρρύνει τους προπονητές να ασχοληθούν με μεράκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey