Οι κορυφαίοι του 2019 και οι Top-10 All Time Lists

28/12/2019 - 11:57 Τελευταία τροποποίηση στις 28/12/2019 - 12:05

Ο προπονητής της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, Χάρης Πετρόπουλος, έχει αποδείξει πολλάκις το μεράκι του όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω από τους στίβους. Έτσι λοιπόν και φέτος, προχώρησε στη στιβική ανασκόπηση του 2019 μέσα από τις "Top 10 AllTimeLists", την οποία εμπιστεύθηκε και φέτος στο "SL" για τη δημοσίευσή της. Ας δούμε τα κυριότερα στιβικά γεγονότα ανά κατηγορία στους άνδρες. Σημειώνεται ότι πρόκειται για αθλητές που ανήκουν σε συλλόγους της Λέσβου και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν Λέσβιοι αθλητές, που ανήκουν σε άλλους συλλόγους εκτός νησιού.

του Χάρη Πετρόπουλου 

ΑΝΔΡΕΣ

Τη χρονιά που φεύγει είχαμε 27 νέες εισόδους στις λίστες και 3 σημαντικά Παλλεσβιακά Ρεκόρ [Ευστράτιος Τζιμής (Αρισβαίος) στα 400μ. με Εμπόδια – Φώτης Ζησιμόπουλος (LesvosRunners) στον Ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο]

ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ -  Ο Βασίλης Γρηγορίου (Αθλοκίνηση) και ο Ευστράτιος Τζιμής (Αρισβαίος) κράτησαν ψηλά τη σημαία των λεσβιακών σπριντ σε μια εποχή που λόγω των κάκιστων υποδομών και εγκαταστάσεων δεν ευνοείται η ανάπτυξη των συγκεκριμένων αγωνισμάτων. Ιδιαίτερα ο σπρίντερ των χαμηλών εμποδίων του Αρισβαίου με το Παλλεσβιακό Ρεκόρ στα 400μ. με Εμπόδια (κατέρριψε, 20 χρόνια μετά, το ρεκόρ του Σταύρου Κιουλάφα) αναρριχήθηκε πολύ ψηλά στη λίστα με τους καλύτερους Έλληνες του αγωνίσματος (15ος για το 2019).

ΗΜΙΑΝΤΟΧΗ -  Δύο νέα παιδιά, ο Ευστράτιος Γαληνός (Αρίων) και ο Γιώργος Παπαφιλίππου (Φιλαθλητικός), προσπαθούν να αναδειχθούν στα δύσκολα αγωνίσματα της ημιαντοχής (800-1500μ.) και το 2019 έδειξαν πως με σκληρή δουλειά τα επόμενα χρόνια ίσως τα καταφέρουν και εκτός των στενών ορίων του νησιού μας.

ΑΝΤΟΧΗ -  Ο Κωνσταντίνος Θεριουδάκης (Αθλοκίνηση) πρωταγωνίστησε στα “μικρά” αγωνίσματα αντοχής (3000-5000μ.) πριν μπει στα “πιτ” λόγω πανελληνίων εξετάσεων. Στα “μεγάλα” όμως (Ημιμαραθώνιος-Μαραθώνιος) δέσποσε η μορφή ενός υπερταλαντούχου δρομέα, που ζει εδώ και αρκετά χρόνια στη Λέσβο, του Φώτη Ζησιμόπουλου (LesvosRunners), ο οποίος εκτός από κορυφαίος δρομέας βουνού φέτος απέδειξε ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά και στα ασφάλτινα μονοπάτια. Με την επίδοσή του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όχι μόνο κατέρριψε το Παλλεσβιακό Ρεκόρ του Χουσείν Χμαϊντούχ, αλλά πλασαρίστηκε και στη 13η θέση των κορυφαίων Ελλήνων για το 2019 στο πιο απαιτητικό, αλλά και ραγδαία αναπτυσσόμενο, αγώνισμα του στίβου.

ΒΑΔΗΝ -  Στο βάδην ευελπιστούμε την χρονιά που έρχεται να δούμε τον Στέλιο Βουγιούκα (Αρισβαίος) να καταγράφει υψηλές επιδόσεις στα 20000μ., αφού σαν παίδας ήταν το 2019 ανάμεσα στους καλύτερους στην Ελλάδα στα 10000μ..

ΑΛΜΑΤΑ -  Στα οριζόντια άλματα δύο ταλαντούχα παιδιά έκαναν την εμφάνισή τους στο λεσβιακό στιβικό στερέωμα το 2019. Ο Παναγιώτης Κατράνης (Αθλοκίνηση) στο τριπλούν και ο Γιώργος Κιόσια (Φιλαθλητικός) στο μήκος έδειξαν πως μπορούν με τη σωστή καθοδήγηση  τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουν και σε πανελλήνιο επίπεδο.

ΡΙΨΕΙΣ -  Οι ρίψεις νοσούν τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο που, εκτός απ’ τον γερόλυκο Ρένο Τσακαλάκη (Αρίων), λίγα πράγματα φαίνεται να λειτουργούν σωστά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey