Αναβολές και ακυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία

26/03/2020 - 11:40

Σε αναβολές, αλλά και ακυρώσεις διοργανώσεων, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (EAA) λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΑΑ -που συνεδρίασε το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου- έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις, που εν πολλοίς ήταν και αναμενόμενες δεδομένων της πανδημίας.

Δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Ριέτι της Ιταλίας από 16 έως 19 Ιουλίου. Η επιτροπή έλαβε υπόψη της την τραγική κατάσταση που βιώνει η Ιταλία, αποφάσισε να αναστείλει τη διοργάνωση και θα ανακοινώσει προσεχώς τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του. Επίσης, για το 2021 μεταφέρονται τόσο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ, που θα διεξαγόταν στο Λονδίνο στις 6 Ιουνίου, όσο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος που θα πραγματοποιούνταν στην Πορτογαλία στις 4 Ιουλίου. Τέλος, το Χειμερινό Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων που αρχικά είχε αναβληθεί (21-22/3) στην Λεϊρία της Πορτογαλίας, τελικώς ακυρώνεται οριστικά.

Σημειώνεται, πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για τη διεξαγωγή ή όχι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, που είναι προγραμματισμένο για τον Ιούλιο στο Ναϊρόμπι της Κένυας, εκεί όπου έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και τη συμμετοχή της η Όλγα Φιάσκα στα 10χλμ βάδην.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey