«Αν όλα πάνε καλά, ξανά αγώνες τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου»

31/03/2020 - 11:55

Την αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός των συνόρων έως τις 17 Μαΐου (πανελλήνιο, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αλλά και των δρομικών αγώνων) ανακοίνωσε την Δευτέρα (30/03) ο ΣΕΓΑΣ.

Με αφορμή την επέκταση των μέτρων της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει: «Ανάλογα με τα μέτρα και τις αποφάσεις, που θα λάβει η Πολιτεία τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις της ομοσπονδίας για τους αγώνες μετά την 17η Μαΐου».

Μιλώντας σχετικά, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής ενημέρωσε τα σωματεία, αποστέλλοντάς τους και επιστολή, για το τι θα γίνει με το εγχώριο καλεντάρι του 2020. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, το καλό σενάριο λέει ότι οι πρώτες αγωνιστικές δραστηριότητες θα αρχίσουν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, με μοναδικό δεδομένο βέβαια ότι μέχρι τότε θα έχουν κυλήσει όλα ομαλά με την πανδημία. Σε αυτό το σενάριο ο ΣΕΓΑΣ έχει σκοπό να προγραμματίσει ένα συνοπτικό, όπως το χαρακτήρισε, αγωνιστικό πρόγραμμα με κάποια Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αλλά και ορισμένους μονοήμερους αγώνες, όπως τα Grand Prix, σε συνάρτηση πάντοτε με τους διεθνείς αγώνες που θα απομείνουν στο καλεντάρι.

Αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά μέχρι το Μάιο, ο ΣΕΓΑΣ θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα ανάλογα, προκειμένου να διοργανώσει όσους περισσότερες αγώνες μπορεί στο διάστημα που θα έχει απομείνει. Η καθοριστική ημέρα που θα κρίνει το πως θα ενεργήσει η Ομοσπονδία για το υπόλοιπο της σεζόν θα είναι εκείνη κατά την οποία θα αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey