«Καλύτερα να γίνει το Σεπτέμβριο το Παγκόσμιο»

06/04/2020 - 12:25

Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει και τον αθλητισμό, όπως είναι εύλογο, με όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των επόμενων μηνών να μπαίνουν στη... ναφθαλίνη, μέχρι να βγει οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή τους σε μεταγενέστερο χρόνο ή ακόμα και τη ματαίωσή τους. Ένα από αυτά τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού είναι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που θα διεξαγόταν τον Ιούλιο στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Εκεί όπου έχει ήδη εξασφαλίσει -και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο- τη συμμετοχή της και η Όλγα Φιάσκα.

Για τη Μυτιληνιά βαδίστρια, που είχε αναδειχθεί χάλκινη Ολυμπιονίκης νέων στα 5.000μ βάδην στο Μπουένος Άιρες το 2018, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί στόχο μιας ολόκληρης διετίας. Η προετοιμασία της έχει ξεκινήσει από πέρυσι για τα 10χλμ βάδην των νεανίδων, ωστόσο το γεγονός πως βρίσκεται στην τελευταία της χρονιά ηλικιακά στη συγκεκριμένη κατηγορία, περιπλέκει τα πράγματα αν αλλάξει ο προγραμματισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Κι αυτό γιατί, αν παρέλθει το 2020 και η διοργάνωση μετατεθεί για το 2021, όπως συνέβη και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τότε η Όλγα Φιάσκα δεν θα έχει (λογικά) δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν, αφού θα είναι πλέον 20 ετών.

Η πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης συνεχίζει να προπονείται όλο αυτό το διάστημα υπό τις οδηγίες του Γρηγόρη Κοντού, ο οποίος έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα στα δεδομένα της εποχής. Εξάλλου το βάδην είναι ένα αγώνισμα που επιτρέπει την προπόνηση εκτός σταδίων και η Φιάσκα έχει τη δυνατότητα να αθλείται κανονικά, χωρίς να στερείται πολλά από τα βασικά. 

Μιλώντας στο Sportsfeed.gr, η Φιάσκα διευκρίνισε: «Η προπόνηση πάει πολύ καλά. Κάνω έξω. Έχω μια 500αρα διαδρομή δίπλα από το σπίτι μου και βγάζουμε εκεί το πρόγραμμα μας καθημερινά. Στους δρόμους αντοχής και στο βάδην οι προπονήσεις ως επί το πλείστον γίνονται σε εξωτερικούς χώρους, επομένως είμαστε οι "τυχεροί" της υπόθεσης. Ενδυνάμωση κάνω όσο γίνεται στο σπίτι».

Ασφαλώς, η ενδεχόμενη μετάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 επηρεάζει την Όλγα Φιάσκα. Πρόκειται εξάλλου για την αθλήτρια με την 3η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στα 10χλμ βάδην, αν εξαιρέσουμε τις τρεις Ρωσίδες που έχουν σημειώσει καλύτερο χρόνο σε αγώνα στο Σότσι, αλλά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αφού η Ομοσπονδία της χώρας τους δεν έχει συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της WADA για το ντόπινγκ.

«Ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα», δηλώνει στο Sportsfeed.gr η Φιάσκα. «Σίγουρα θα ήθελα να διεξαχθεί φέτος το Παγκόσμιο και θεωρώ πως μπορεί να γίνει αυτό στο κοντινό μέλλον. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι θα δοθεί μια λύση για το κοινό καλό. Σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει του χρόνου, ίσως θα μπορούσε να δοθεί μια λύση για όλους. Η καλύτερη βέβαια είναι να τελειώσει όλο αυτό σύντομα και να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο. Μακάρι η ανθρωπότητα να ξεπεράσει αυτό το πλήγμα. Παραμένω αισιόδοξη.», καταλήγει η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 στο Γκιορ της Ουγγαρίας, το 2018.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey