Αναβολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Ναϊρόμπι

20/04/2020 - 11:24 Τελευταία τροποποίηση στις 20/04/2020 - 11:57

Σε αναζήτηση νέων ημερομηνιών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Ναϊρόμπι, στην Κένυα, βρίσκεται η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου αφού εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ήταν αδύνατη η διεξαγωγή του 7-12 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Εξέλιξη που επηρεάζει και την Όλγα Φιάσκα, η οποία είχε εξασφαλίσει το όριο πρόκρισης για τα 10χλμ βάδην, έχοντας μάλιστα αρκετές πιθανότητες διάκρισης. Το γεγονός πως η Μυτιληνιά βαδίστρια διανύει τη δεύτερη σεζόν της στην κατηγορία νεανίδων περιπλέκει κάπως τα πράγματα, αφού αν η διοργάνωση δεν πραγματοποιηθεί εντός του 2020, αλλά μέσα στο 2021, τότε θα αναγκαστεί να βρεθεί εκτός Παγκοσμίου αφού ηλικιακά θα ανήκει πλέον στην κατηγορία Κ23 ετών.

Στην ανακοίνωσή της, η παγκόσμια ομοσπονδία αναφέρει πως η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Κένυας και την αντίστοιχη ομοσπονδία στίβου εξαιτίας της πανδημίας. Χαρακτήρισε αδύνατη τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 υπό τις παρούσες συνθήκες, αφού πολλές χώρες έχουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, άλλες βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ δεν επιτρέπονται και οι μαζικές συγκεντρώσεις, κάτι που θα σήμαινε ότι οι αγώνες θα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως σημειώνεται, η παγκόσμια ομοσπονδία εργάζεται στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας νέας ημερομηνίας για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, την οποία ελπίζει να είναι σε θέση να ανακοινώσει τις επόμενες εβδομάδες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey