Μήπως τώρα με την καραντίνα να φτιάχναμε και τα ταρτάν;

23/04/2020 - 11:13

Με αφορμή τη δημόσια καταγγελία του Προέδρου του ΤΕΕ βορείου Αιγαίου Στρατή Μανωλακέλλη αναφορικά με την άνευ λόγου κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής για το περιβόητο έργο της Λαγκάδας και την άρον-άρον εγκατάσταση του αναδόχου, με σκοπό την άμεση έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του αγωγού στην οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη, το «SL» φέρνει ξανά στην επιφάνεια ένα ακόμα ξεχασμένο, πλην όμως αναγκαίο έργο.

Ο λόγος για την ανακατασκευή των ταρτάν στίβου, τόσο στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης όσο και στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, τα οποία παραμένουν σε... lockdown λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε μια περίοδο λοιπόν που τα δύο στάδια παραμένουν κλειστά, η αρμόδια τεχνική υπηρεσία θα μπορούσε να ολοκληρώσει επιτέλους τις μελέτες (δύο χρόνια πιάσαμε, ούτε νέα στάδια να χτίζαμε από το μηδέν), ώστε το συντομότερο να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός και να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εγκατάσταση του εργολάβου. Πρόκειται εξάλλου για ένα έργο, η διάρκεια του οποίου σε κάθε στάδιο δεν ξεπερνά τις 2-3 εβδομάδες, άρα μεγαλύτερη είναι η γραφειοκρατική αναμονή παρά οι σχετικές εργασίες επί της ουσίας.

Δυστυχώς, εκείνο που παρατηρείται είναι μια διαχρονική κωλυσιεργία ως προς την ανακατασκευή των ταρτάν, μερικώς δικαιολογημένη λόγω της έλλειψης υπαλλήλων στις τεχνικές υπηρεσίες των δύο Δήμων, Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, ή παλαιότερα του ενιαίου Δήμου Λέσβου, αλλά εντελώς απαράδεκτη σε συνάρτηση με τις πάμπολλες αθλητικές επιτυχίες του στίβου της Λέσβου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey