Ξανά αγωνιστική δράση μέσα στο καλοκαίρι!

22/05/2020 - 12:04

Επιστρέφει στην κανονικότητα ο ελληνικός στίβος, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αγωνιστικής αλλά και προπονητικής απραξίας, εξαιτίας της καραντίνας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε στη συνεδρίαση της Τετάρτης (20/5) το αγωνιστικό πρόγραμμα, με βάση τα νέα δεδομένα, υλοποιώντας το βασικό στόχο για τη διεξαγωγή όλων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, αλλά και των Διασυλλογικών Αγώνων, που ήταν άλλωστε και βασικό ζητούμενο για να μη χαθεί εντελώς η φετινή σεζόν του ανοικτού στίβου. Παράλληλα, ο προγραμματισμός που έχει γίνει από την Ομοσπονδία περιορίζει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο, αλλά και τα ενδεχόμενα υγειονομικά προβλήματα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, οι Διασυλλογικοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε διπλάσιους από πέρυσι ομίλους, χαρίζοντας πρόκριση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των ηλικιών, που θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών, για υγειονομικούς λόγους. Αυτό είναι το πλάνο που θα εφαρμοστεί για το καλοκαίρι του 2020, καθιστώντας πιο αυστηρά τα κριτήρια πρόκρισης. Γεγονός που καθιστά τους φετινούς αγώνες κάπως διαφορετικούς από εκείνους προηγούμενων ετών.

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν Λέσβος και Λήμνος θα αγωνιστούν σε κοινούς αγώνες ή αν θα διεξαχθούν ξεχωριστά διασυλλογικά σε κάθε νησί, λόγω της πανδημίας, αν και οι μετακινήσεις επιτρέπονται πλέον.

Το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα Διασυλλογικών Αγώνων και Πανελληνίων Πρωταθλημάτων:

Ιούνιος
27/6 ή 28/6 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ16

Ιούλιος
4/7 ή 5/7 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ18
11/7-12/7 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 (Άγιος Κοσμάς- 2 όμιλοι, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα)
18/7-19/7 Διασυλλογικοί Αγώνες Α/Γ
25/7-26/7 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 (Λάρισα)

Αύγουστος
1/7-2/7 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 (Ιωάννινα)
8/7-9/7 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Α/Γ Κ23 (Πάτρα)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey