Αγιάσος «trail» έως την κορυφή του Ολύμπου

  • SportLesvos
  • Κατηγορία Στίβος

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Afiasos Trail 2020 - Μητσώνεια 2020, που πραγματοποιήθηκαν σε μια ιδιαίτερα όμορφη και απαιτητική διαδρομή 9 χιλιομέτρων που περιελάμβανε στην ανάβαση την κορυφή του Ολύμπου!

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 90 αθλητές από τη Λέσβο και τη Χίο. Φέτος οι αγώνες ήταν διαφορετικοί, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τηρήθηκαν αυστηρά τα σχετικά πρωτόκολλα. Οι αθλητές αγωνίσθηκαν σε ομάδες με χρονική διαφορά στην εκκίνηση για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η εκκίνηση δόθηκε στην  πλατεία Δημαρχείου και η διαδρομή εξελίχθηκε σε σηματοδοτημένες διαδρομές στον αγιασώτικο  καστανιώνα. Οι αθλητές διέσχισαν μια περιοχή μεγάλης οικολογικής σημασίας ενταγμένης στο δίκτυο Natura 2000. Κορυφαίο στοιχείο του αγώνα ήταν η ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου, ένα από τα σημαντικότερα γεωλογικά μνημεία του νησιού και στη συνέχεια η επιστροφή στην πλατεία Δημαρχείου στην Αγιάσο.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή των τοπικών φορέων και ιδιαίτερα των εθελοντών. Τον Αγώνα, συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Ενότητα Αγιάσου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την τεχνική υποστήριξη του Lesvos Ride και με χορηγό επικοινωνίας το Visit Agiasos.

Υποστηρικτές του Αγώνα ήταν ο Σύνδεσμος Πολιτισμού - Αθλητισμού - Τουρισμού Νήσου Λέσβου, ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.