Ολόχρυση με Πανελλήνιο ρεκόρ η Φιάσκα!

02/08/2020 - 09:17 Τελευταία τροποποίηση στις 02/08/2020 - 11:08

Ασυναγώνιστη η Όλγα Φιάσκα, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στα 10.000μ βάδην στους «Ζωσιμάδες», στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 46.21.46, που αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία νεανίδων, τρανή απόδειξη ότι η Μυτιληνιά βαδίστρια γράφει με ολόχρυσα γράμματα το όνομά της στις σελίδες της ιστορίας του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας.

Για τη Φιάσκα η 1η θέση στα 10.000μ βάδην ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο, αφού η πρωταθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού και της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης είναι μακράν η καλύτερη στην Ελλάδα στην ηλικία της. Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη κούρσα, όμως, ήταν η κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ νεανίδων, κάτι που το κατάφερε και μάλιστα με απόλυτα εμφατικό τρόπο. Η Όλγα -με υπερπροσπάθεια στα τελευταία μέτρα της κούρσας- «έσπασε» το στοιχειωμένο ρεκόρ που κρατούσε η Αθανασία Τσουμελέκα (46:29.20), από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκροσέτο το 2001, τρία χρόνια πριν αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στην Αθήνα. Το ότι η Φιάσκα το κατέβασε σχεδόν 8 δευτερόλεπτα (46.21.46) αποδεικνύει το αγωνιστικό μεγαλείο της αθλήτριας από τα Πάμφιλα.

Με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Φιάσκα σήμερα, έκανε μάλιστα και το λεγόμενο «τρεμπλ», κερδίζοντας δηλαδη σε τρεις διαδοχικές χρονιές την πρωτιά στα 10.000μ βάδην των νεανίδων (Κ20), ξεκινώντας με φόρα από το 2018 ως κορασίδα και συνεχίζοντας πέρυσι και φέτος με ακόμα περισσότερη δίψα και αισθητά βελτιωμένες επιδόσεις.

Για την ιστορία, στη 2η θέση τερμάτισε η Μαρία Γατή (Φωκιανός Καρδίτσας - 57:29.56) και στην 3η θέση η Παναγιώτα Φλώρου (Φωκιανός Καρδίτσας - 59:09.67).

Μιλώντας στο «SL» ο προπονητής, της, Γρηγόρης Κοντός, αμέσως μετά το τέλος της μεγάλης κούρσας στα Γιάννινα, τόνισε: «Το κάναμε το Πανελλήνιο ρεκόρ! Το ότι το παίρνει μάλιστα η Όλγα από μια αθλήτρια που αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης, την Τσουμελέκα, λέει πάρα πολλά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα στην Όλγα σε καιρούς δύσκολους. Φυσικά την οικογένεια Τρύφων, που αθόρυβα αλλά καταλυτικά μας βοηθάει σημαντικά, αλλά και την Πρόεδρο του Συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού νήσου Λέσβου, τη Βάσω Χοχλάκα, για την αποφασιστική συνεισφορά και στήριξη, ηθική και υλική, σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μας». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey