Ολοκληρώθηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η μελέτη για τα ταρτάν!

24/02/2021 - 20:12 Τελευταία τροποποίηση στις 24/02/2021 - 20:13

Το πρώτο βήμα έγινε για τα ταρτάν στίβου σε Στάδιο Μυτιλήνης και «Κ. Κεντέρης» Καλλονής, αφού μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια ολοκληρώθηκε η μελέτη ανακατσκευής τους, προϋπολογισμού 1.196.000 ευρώ.

Τα καλά νέα για τους φίλους του κλασικού αθλητισμού ανακοίνωσε σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάχης Βέρρος. Η συγκεκριμένη διαδικασία είχε ξεκινήσει επί ενιαίου Δήμου Λέσβου. Μετά τη διάσπαση, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης (ο μηχανικός που την είχε αναλάβει εξαρχής ανήκε στο δυναμικό της δικής του τεχνικής υπηρεσίας), ωστόσο τη δημοπράτηση του έργου θα κάνει ο Δήμος Μυτιλήνης.

Σε... απλά ελληνικά, το δύσκολο κομμάτι έγινε. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μελέτη, πλέον πρέπει ο Δήμος Μυτιλήνης να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση. Θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο και εν συνεχεία οι εργασίες ανακατασκευής. Το πότε θα γίνουν όλα αυτά, θα εξαρτηθεί από τη διάθεση του Δήμου Μυτιλήνης να «τρεξει» το πολύπαθο αυτό έργο, από τη στιγμή που απομένουν πλέον μόνο τα γραφειοκρατικά.

Φυσικά, από τη στιγμή που πρόκειται για διαγωνισμό, θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να δούμε μπουλντόζες μέσα στα δύο Στάδια. Πλέον όμως, η κλεψύδρα αρχίζει να μετρά αντίστροφα και οι φίλοι του στίβου μπορούν να έχουν έναν λόγο να χαμογελούν δικαίως μετά απο καιρό.

Να σημειωθεί, ότι από τη στιγμή που το μπαλάκι περνάει πλέον στον Δήμο Μυτιλήνης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σειρά παίρνει η ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Σταδίου «Κ. Κεντέρης» στην Καλλονή. Με βάση το ρεπορτάζ του «SL», η σχετική μελέτη προβλέπει αντικατάσταση του χλοοτάπητα με υβριδικό τελευταίας γενιάς, ένα συνδυασμό δηλαδή φυσικού χόρτου και συνθετικού τάπητα, καθώς επίσης και την γενική επισκευή του σταδίου, συνολικού προϋπολογισμού 510.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η αντίστοιχη μελέτη για το ταρτάν στο Γήπεδο Μολύβου, όπου προσφάτως τοποθετήθηκε και συθετικός τάπητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey