Κώστας Κεντέρης: Η σημαία στον ιστό της!

10/03/2021 - 12:48 Τελευταία τροποποίηση στις 10/03/2021 - 12:56

Ο σπουδαιότερος αθλητής που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός στίβος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την επόμενη μέρα του αγαπημένου του αθλήματος! Συμβαίνει κατά κόρον. Πλέον δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Και είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνεται. Σε όλα τα αθλήματα. Σε όλες τις σύγχρονες χώρες του κόσμου. Οι αθλητές που έχουν γράψει ιστορία, να μένουν δίπλα στον αθλητισμό. Ξέρουν, γνωρίζουν, νιώθουν.

Αυτός που έχει περπατήσει τη διαδρομή σαν αθλητής, μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για τους επόμενους που θα… γράψουν ιστορία. Ο Κώστας Κεντέρης έγραψε ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Κώστας Κεντέρης έβαλε τον στίβο στο ελληνικό σπίτι, στην καθημερινότητά μας.

Όλα αυτά τα χρόνια οι προτάσεις που είχε ήταν πολλές. Από το να δώσει συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, να κατέβει στην πολιτική, να γράψει βιβλίο… Πολλές. Αναρίθμητες. Μέχρι και προτάσεις από μεγάλους παραγώγους για να κάνει τη ζωή του ταινία. Δεν αποδέχθηκε καμιά.

Ο Μυτιληνιός Ολυμπιονίκης θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ, με τον Αρίωνα Μυτιλήνης -τον σύλλογο όπου έκανε τα πρώτα του στιβικά βήματα στο καρβουνίδι του «Ταρλά»- να προχωρά βάσει των καταστατικών διαδικασιών, ξεκινώντας έτσι την αντίστροφη μέτρηση για την ενασχόληση του σπουδαιότερου Έλληνα αθλητή στίβου με τα κοινά του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας.

Από τη στιγμή που ο Κώστας Κεντέρης βγαίνει ξανά μπροστά, για την επόμενη μέρα του ελληνικού στίβου, αυτομάτως αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι αυτό που θέλει. Είναι αυτό που περίμενε. Είναι η απόφαση που θα τον έκανε να βάλει ξανά… φτερά στα πόδια του. Απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν πάρθηκε εύκολα. Απόφαση που ζυμώθηκε αρκετά μέσα του πριν πάρει «σάρκα και οστά». Απόφαση που έχει γνώμονα τη μεγάλα του αγάπη. Τον στίβο!

Η ομοσπονδία του στίβου είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να έχει υπηρετηθεί από έναν άνθρωπο που ξέρει όλες τις δυσκολίες, όλα τα όσα χρειάζεται ένας αθλητής για να ακολουθήσει το όνειρό του. Για τον ίδιο τον Κώστα Κεντέρη δεν ήταν εύκολη η διαδρομή μέχρι να γίνει ο σπουδαιότερος αθλητής που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός στίβος.

Η διαδρομή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Από τα πρώτα αθλητικά του βήματα στην Μυτιλήνη οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο ίδιος, ο προπονητής του Γρηγόρης Κοντός, ο σύλλογός του Αρίωνας με την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, ήταν πάρα πολλές. Τις βίωσε στο πετσί του. Τις βρήκε στο δρόμο του. Ξέρει από πρώτο χέρι, από την καλή και την ανάποδη, τα προβλήματα, τις αντιξοότητες και όλα τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει ένας αθλητής. Γνωρίζει και τις κακοτοπιές που πρέπει να αποφύγει.

Καμία απόφαση δεν είναι εύκολη. Μα ποιος αγώνας είναι εύκολος; Ποια κούρσα κερδήθηκε χωρίς κόπο; Ποιος στίβος της ζωής δεν χρειάζεται μάχη; Ο Κώστας Κεντέρης είναι αυτός που μπορεί να επαναφέρει τον στίβο στην καθημερινότητά μας, στα χείλη όλων των ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό, στα νέα παιδιά!

Ξέρει τα σωματεία, γνωρίζει τους προπονητές, θεωρεί ακόμα όσους αγωνίζονται… συναθλητές του. Ο ακέραιος χαρακτήρας του, η ποιότητα που έχει σαν άνθρωπος, η γνώση του γύρω από το αντικείμενο, η αγάπη του για τον στίβο, καθιστούν αυτή την επιστροφή, έπαρση της σημαίας πίσω στον ιστό της.

Γεράσιμος Μανωλίδης | Sportime.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey