Η Όλγα Φιάσκα «χτίζει» στην Κύπρο με το βλέμμα στο Μόναχο!

07/11/2021 - 18:41

Η Όλγα Φιάσκα ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν έχοντας σας μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο στα 20χλμ. βάδην.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γυμνάζεται αυτή την εποχή στην Καρδίτσα με τον προπονητή της Θανάση Δεληγιάννη, όπου μένει και στην πόλη και πηγαινοέρχεται στα Τρίκαλα, όπου σπουδάζει στο 3ο έτος στα ΤΕΦΑΑ.

«Αρχίσαμε τις προπονήσεις με την Όλγα και είναι σημαντικός ότι μένει στην Καρδίτσα για να μπορούμε να κάνουμε σωστά τις προπονήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή Γρηγόρη Κοντό. Που μου εμπιστεύτηκε το «παιδί» του θα έλεγα. Θα επικεντρωθούμε στα 20χλμ. βάδην, γιατί δεν θέλω από τώρα να την επιβαρύνω για τα 35χλμ. βάδην», δηλώνει στο Sportime ο Θανάσης Δεληγιάννης και συνεχίζει: «Έχουμε προγραμματίσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας να το κάνουμε τον επόμενο μήνα στην Κύπρο. Έχουμε κανονίσει να πάμε στη Λευκωσία και στο προπονητικό κέντρο στο ΓΣΠ από 12 Δεκεμβρίου μέχρι τις 24 Δεκέμβρη. Μετά τα Χριστούγεννα, τον Ιανουάριο θα πάμε πάλι. Με την Όλγα έχουμε ως μεγάλο στόχο να πάρει την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και σκοπός είναι να πάρει μια καλή θέση στο ράνκινγκ στα 20χλμ. βάδην. Στα πλαίσια αυτά θέλουμε τη συμμετοχή από του χρόνου τον Μάρτιο στη σειρά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου βάδην», κατέληξε ο Έλληνας προπονητής. Πρόσφατα είχε και μια προσθήκη στο γκρουπ του και μια μεταγραφή. Ο νεαρός Ανδρέας Παπαστεργίου εντάχθηκε στην ομάδα και θεωρείται από τα ταλέντα στα 20χλμ. βάδην, ο οποίος άφησε τον Πήγασο Λάρισας και θα συνεχίσει στον Φωκιανό Καρδίτσας. Φυσικά στο γκρουπ είναι και η πρωταθλήτρια Πένυ Τσινοπούλου.

Σε ό,τι αφορά την Όλγα Φιάσκα φέτος έκλεισε τη σεζόν με καλύτερη επίδοση 1:36.51 που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομάδων Βάδην στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας, όπου είχε καταλάβει την 28η θέση. Αυτό είναι και το ατομικό ρεκόρ για την 19χρονη, που μπορεί να μην υπάρχει το 2022 διοργάνωση στην κατηγορία της, αλλά έχει το 2023 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Εκεί μπορεί να κυνηγήσει τη διάκριση η νεαρή που το 2018 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιόρ. Επίσης, την ίδια χρονιά είχε πάρει και το χάλκινο μετάλλιο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας στο Μπουένος Άιρες.

Φέτος μετείχε πάντως, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν και είχε πολύ καλό πλασάρισμα στην 7η θέση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey