Και 9η στον κόσμο η Κάσσου!

08/08/2022 - 13:10 Τελευταία τροποποίηση στις 08/08/2022 - 13:57

Αυτή ήταν και αν ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τη Μαρία Κάσσου, που στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κα20 του στίβου -στο Κάλι της Κολομβίας- μετά την 8η θέση στα 3.000μ κατέκτησε και την 9η θέση στα 5.000μ!

Η 18χρονη δρομέας από τη Μυτιλήνη τα πήγε εξαιρετικά και στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης, όπου έλαβε μέρος, τερματίζοντας σε 16:37.09 τα 5.000μ. Μάλιστα, αν δεν είχε μια πτώση θα μπορούσε να πετύχει ακόμα καλύτερη επίδοση.

Σε δηλώσεις της στο sportsfeed και την Αγγελική Μαγκανά, η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια τόνισε: «Μπήκα στο 5αρι με καλύτερη επίδοση και κατάφερα να τερματίσω εντός 10αδας, με μια αξιοπρεπή επίδοση. Οι αθλήτριες από την Κένυα έδωσαν ένα γρήγορο ρυθμό στην αρχή, εγώ επέλεξα να ξεκινήσω πιο συντηρητικά όπως είχαμε συζητήσει με τον προπονητή μου, μένοντας σε γκρουπ με τις Ευρωπαίες. Ήμουν σε καλή κατάσταση και προσπάθησα να κυνηγήσω το ατομικό μου ρεκόρ, είχα όμως και πτώση που με αποσυντόνισε και ίσως μου στέρησε την ευκαιρία να το καταρρίψω. Συμβαίνουν αυτά δυστυχώς στις αποστάσεις. Ήταν ένα μάθημα πως πρέπει να έχεις τα αντανακλαστικά σου 100% σε ετοιμότητα σε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα. 

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη με το πλασάρισμα μου και στους δύο αγώνες. Ολόκληρο το ταξίδι ήταν μια μοναδική αγωνιστική εμπειρία και όχι μόνο. Είμαι ευγνώμων που ήμουν μέρος μιας αποστολής όπου όλοι, αθλητές, συνοδοί, προπονητές, ιατρικό team, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τώρα θα δώσουμε προτεραιότητα στην ξεκούραση. Πρώτος στόχος να είμαστε υγιείς και την επόμενη χρονιά, για να μπορέσουμε να είμαστε παρόντες στις μεγάλες διοργανώσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Με την πολύτιμη καθοδήγηση του κατάφερα να είμαι παρούσα στο σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της κατηγορίας μου και να αγωνίζομαι με τις κορυφαίες αθλήτριες αποστάσεων παγκοσμίως. 

Δυστυχώς οι αποστάσεις στην Ελλάδα μετράνε ελάχιστες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. όμως πολλά νέα παιδιά με ταλέντο που μπορούν να χαρίσουν στη χώρα μας επιτυχίες και να πετύχουν υψηλές επιδόσεις. Γίνεται και μια σημαντική προσπάθεια από την ομοσπονδία να αναδειχθούν οι αποστάσεις. Ακόμη και εδώ στο Κάλι, το γεγονός ότι ήμασταν ήδη μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων, βοήθησε εμάς τα παιδιά της αντοχής να προσαρμοστούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες. Μακάρι στις μελλοντικές διοργανώσεις η χώρα μας να έχει ακόμα περισσότερους εκπροσώπους στα αγωνίσματα αυτά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey