Ματαιώθηκε η συνάντηση νέων Βορείου Αιγαίου

06/09/2022 - 12:27

Λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης που είχε προγραμματισθεί για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, αναγκάσθηκε ο ΣΕΓΑΣ Λέσβου να ακυρώσει τη Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου η οποία απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 18 που ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία στα νησιά μας ενώ τα έξοδα καλύπτονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία σημειώνεται με έμφαση είχε αγκαλιάσει την εκδήλωση αυτή από το 2017 που ξεκίνησε.

Ωστόσο φέτος, τα χρήματα που διέθεσε η Περιφέρεια, περίπου 27.000 ευρώ, δεν επαρκούν για να καλύψουν τα έξοδα της διοργάνωσης. Υπό το πρίσμα αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης ο ΣΕΓΑΣ Λέσβου, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, αναγκάζεται να ακυρώσει την εκδήλωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου έχει ως εξής:

Δυστυχώς για λόγους ανωτέρας βίας, σεβόμενοι τον επιτυχημένο θεσμό και τους ανθρώπους της αθλητικής οικογένειας του Κλασικού Αθλητισμού που συμμετέχουν – δουλεύουν και τον υποστηρίζουν, ένα θεσμό Αθλητικό & Πολιτιστικό με την επωνυμία «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» για αναπτυξιακές ηλικίες κλασικού αθλητισμού Κ18 ετών, που ξεκίνησε από το 2017 έπειτα από πρόταση της ΕΑΣ Λέσβου και συνεχίστηκε αντίστοιχα από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, που αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποστηρίζοντάς τον, αναλαμβάνοντας την εξ ολοκλήρου οικονομική κάλυψη των οργανωτικών εξόδων , αποφασίστηκε ότι :
Επειδή τα χρονικά όρια που υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν σε όλα, πόσο μάλλον σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, το εγκεκριμένο ποσό που απαιτείται από την Περ. Β. Αιγαίου για να μετακινηθούν-φιλοξενηθούν οι αθλητικές αποστολές με τα φετινά δεδομένα , ανθρώπινα δεν επαρκεί, με αίσθημα ευθύνης, μη θέλοντας να γίνει κάτι πρόχειρο που δεν αρμόζει, σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη με την επωνυμία «5η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου», που θα πραγματοποιούνταν την 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημοτικό ΣτάδιοΜυτιλήνης, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ για το 2022.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το 2023, έγκαιρα & έγκυρα, ξεκινώντας με τον ορισμό οργανωτικής επιτροπής που θα διαχειρίζεται και θα αποφασίζει για το σύνολο των θεμάτων της διοργάνωσης, στο νησί της Λέσβου & στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με διοργανωτές την ΠεριφέρειαΒορείου Αιγαίου, τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, με την οργανωτική - αγωνιστική επιτυχία και αίγλη που της αρμόζει.

Πρότασή μας προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που είναι ο βασικός οικονομικός υποστηρικτής αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, αφού χωρίς την δική της οικονομική βοήθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, είναι το εγκεκριμένο ποσό των 27.000 ευρώ που αφορούσε την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας αθλητικών αποστολών & οργανωτικών εξόδων, να εγκριθεί - δοθεί αναλόγως με απόφασή της, στα συμμετέχοντα σωματεία κλασικού αθλητισμού – Α με Α καθώς και στις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου και Λέσβου, ως μια μεγάλη ανάσα ανακούφισης στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (αθλητικό υλικό - όργανα, έξοδα προετοιμασίας αθλητών-τριών, λειτουργικές ανάγκες, κ.α).

Με την ευχή ότι η παραπάνω πρότασή μας, θα τύχει της ανάλογης θετικής ανταπόκρισηςαπό τον Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ευχαριστούμε εκ των προτέρων, όπως ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και τον Πρόεδρο του ΝΠ Αθλητισμού που θέλησαν να αναλάβουν το κομμάτι των επάθλων, μεταλλίων & διπλωμάτων, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 2023.

Karekos728x90
Elia-thalassa

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey