Παρέμεινε ομοσπονδιακός προπονητής ο Γρηγόρης Κοντός

08/11/2022 - 19:55 Τελευταία τροποποίηση στις 08/11/2022 - 20:08

Ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί και συνεργάτες, τα ονόματα των οποίων επικυρώθηκαν στη διάρκεια του συμβουλίου.

Με γνώμονα την ενίσχυση και στελέχωση των Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού (ΚΥΑ) της χώρας, με βάση τις προπονητικές τους ανάγκες, έγινε η επιλογή των Ομοσπονδιακών τεχνικών και συνεργατών.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε με πλειοψηφία τη λίστα με τους τεχνικούς που θα αναλάβουν να σηκώσουν στις πλάτες τους το αγωνιστικό βάρος όχι μόνο των μελών της εθνικής ομάδας Ανδρών-Γυναικών, αλλά και των μικρότερων κατηγοριών.

Το επιτελικό τεχνικό σχήμα της Ομοσπονδίας, δεδομένων και των επιτυχιών του 2022, διατηρεί την περσινή του σύνθεση, με τον Χρήστο Μελέτογλου να παραμένει στη θέση του τεχνικού διευθυντή και τους πέντε τομεάρχες να τον πλαισιώνουν.

Η επιλογή των Ομοσπονδιακών τεχνικών βασίστηκε σε συγκεκριμένα κριτήρια, με ένα αξιολογικό και μετρήσιμο σύστημα. Η βασική καινοτομία αφορά στην αξιολόγηση που προέκυψε μέσα από το σύστημα επιβράβευσης του σχεδιασμού. Βάσει αυτού, κάθε αθλητής-τρια βαθμολογήθηκε σύμφωνα με τη θέση που κατέλαβε. Η βαθμολογία αυτή αντιστοιχήθηκε με τον προπονητή-τριά του και προέκυψε ο πίνακας κατάταξης όλων των προπονητών της περιόδου 2021 – 22. Αυτή η διαδικασία επέτρεψε, στο βαθμό που είναι δυνατό, να υπάρξει μια αντικειμενική εικόνα του έργου των προπονητών και των προπονητριών.

Στις υψηλότερες θέσεις της αξιολόγησης βρέθηκαν προπονητές και προπονήτριες που ήταν συνεργάτες της Ομοσπονδίας την περίοδο 2021- 2022, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθηση ότι η κάθετη δομή στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, έφερε τα αποτελέσματα και έβαλε τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

Ανάμεσα στους ομοσπονδιακούς-συνεργάτες της Περιφέρειας, για τη Μυτιλήνη παρέμεινε ο έμπειρος προπονητής Γρηγόρης Κοντός. Ο Μυτιληνιός προπονητής έχει αναδείξει κορυφαίους Έλληνες Αθλητές, μεταξύ αυτών τον Κώστα Κεντέρη, την Ολυμπιονίκη στον Ακοντισμό Αγγελική Τσιολακούδη και την Ολυμπιονίκη Νέων στο βάδην Όλγα Φιάσκα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey