Φιάσκα: «Στόχος το ευρωπαϊκό Κ23 και το ράνκινγκ για το παγκόσμιο»

27/01/2023 - 11:02

Η Όλγα Φιάσκα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35χλμ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/1 στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στον Σχινιά με χρόνο 2:59:13, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της μετά το 2:59:08 από το πανελλήνιο του 2022.

Η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη επανήλθε στη δράση μετά από μερικούς μήνες που έμεινε εκτός, λόγω του προβλήματος υγείας που εμφανίστηκε στο βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην στη Γλυφάδα τον περασμένο Απρίλιο.

Η 22χρονη μετά τον τερματισμό κατέρρευσε από την κούραση, λίγο αργότερα όμως επανήλθε και δήλωσε στο Apex Sports ικανοποιημένη από το ξεκίνημα:

«Ξεκίνησα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη λίγο τρέξιμο. Μέχρι και χθες έλεγξε ο γιατρός τους παλμούς μου να δει ότι όλα είναι οκ για να μην είμαι μέσα στο άγχος. Πήγαν όλα καλά όμως τελικά. Μέσα στον αγώνα έκανα μία βλακεία και βάδισα αρκετά γρήγορα τα πρώτα 20χλμ και μετά λίγο έπεσα.

Έφτασα κοντά στο ατομικό μου, το 2:59:08, αν δεν είχε κόντρα αέρα θα ήμουν καλύτερα πιστεύω», ενώ ως προς τους φετινούς της στόχους είπε: «Κυνηγάω το ράνκινγκ, θεωρώ ότι με τη 2η θέση στο πανελλήνιο θα ανέβω αρκετά. Στόχος είναι να πάω στο παγκόσμιο γυναικών που δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω πέρυσι. Από εδώ και πέρα όμως θέλω να επικεντρωθώ στα 20χλμ βάδην για να πάω καλά στο ευρωπαϊκό Κ23.

Έχω να τρέξω δύο χρόνια 20χλμ και θέλω να “κατεβάσω” το χρόνο μου. Αυτή τη στιγμή προτιμώ τη μικρότερη απόσταση, ο οργανισμός κοντά στο 1:39. Και τα 35χλμ μου αρέσουν, απλά σίγουρα θέλουν πολύ περισσότερη προπόνηση. Σπουδάζω πλέον γυμναστική ακαδημία στα Τρίκαλα, μένω στην Καρδίτσα και ανεβοκατεβαίνω. Είναι δύσκολο να είμαστε μόνο στο 35άρι, δεν έχω πολύ χρόνο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey