Ανησυχία ΣΕΓΑΣ Λέσβου για το ταρτάν του γηπέδου Μυτιλήνης

28/07/2023 - 15:26 Τελευταία τροποποίηση στις 28/07/2023 - 15:30

Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιάς στον ελαστικό τάπητα του  Δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης εκφράζουν με επιστολή τους στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού – Αθλητισμού τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, αναφορικά με τις δύο μεγάλες συναυλίες που έχουν προγραμματισθεί για τις επόμενες ημέρες.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η ανησυχία που υπάρχει εντείνεται εξαιτίας περιστατικών καταστροφής ελαστικού τάπητα στα δημοτικά στάδια Ρόδου, Ναυπλίου και Τρικάλων.

Μεταξύ άλλων ο ΣΕΓΑΣ ζητά να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας του ελαστικού τάπητα του σταδίου, όπως απαγόρευση εισόδου θεατών στον αγωνιστικό χώρο, απαγόρευση διέλευσης αυτοκινήτων πάνω από το ταρτάν και απαγόρευση εγκατάστασης οποιουδήποτε μηχανήματος (ενισχυτές, ηχεία, φωτιστικά κλπ) πάνω στον ελαστικό τάπητα, τοποθέτηση προστατευτικού καλύμματος στο διάδρομο εισόδου-εξόδου του αγωνιστικού χώρου κ.α.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο Απόστολο Πατέστο και το Γενικό Γραμματέα Αντώνη Πρίμο αναφέρει:

Με την παρούσα επιστολή μας,  θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη  ανησυχία  μας για τον κίνδυνο πρόκλησης ζημιών και καταστροφής του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης,  από την προγραμματισμένη συναυλία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό μας Στάδιο την  31.07.2023 καθώς και των άλλων που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Είμαστε βέβαιοι ότι κι εσείς ο ίδιος αντιλαμβάνεστε πολύ καλά τον κίνδυνο αυτό από τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων εντός των αθλητικών χώρων.

Άλλωστε, μόλις πρόσφατα αντιμετωπίσαμε (Δήμος και η οικογένεια του στίβου) τους ίδιους κινδύνους, όταν μάλιστα το ταρτάν του σταδίου μόλις είχε ανακατασκευασθεί.

Τότε, με την λήψη ιδιαίτερων μέτρων ασφάλειας και επιμέλειας που επιδείξατε οι  ζημιές είχαν αποφευχθεί.

Πρόσφατες δε, είναι οι ειδήσεις που υποθέτουμε ότι και εσείς έχετε πληροφορηθεί, ότι δηλαδή από παρόμοιες εκδηλώσεις καταστράφηκε το ταρτάν στα δημοτικά στάδια Ρόδου, Ναυπλίου και Τρικάλων.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια το ενδιαφέρον του Δήμου για την ψυχαγωγία των δημοτών του, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα στάδια είναι χώροι άθλησης, χώροι αφιερωμένοι και ταγμένοι στον αθλητισμό, τον οποίον και μόνον πρέπει να εξυπηρετούν.

Αν, παρ' όλα τα παραπάνω, πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη συναυλία στο χώρο του δημοτικού σταδίου, τότε θέλουμε να επιστήσουμε τη προσοχή  σας και να σας παρακαλέσουμε  να μεριμνήσετε ώστε να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας του ελαστικού τάπητα του σταδίου, όπως απαγόρευση εισόδου θεατών στον αγωνιστικό χώρο, απαγόρευση διέλευσης αυτοκινήτων πάνω από το ταρτάν και απαγόρευση εγκατάστασης οποιουδήποτε μηχανήματος (ενισχυτές, ηχεία, φωτιστικά κλπ) πάνω στον ελαστικό τάπητα, τοποθέτηση προστατευτικού καλύμματος στο διάδρομο εισόδου-εξόδου του αγωνιστικού χώρου κ.α.

Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαφυλαχθεί η ασφάλεια του στίβου και του  πολύ ακριβού εξοπλισμού του καθώς και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, που αποτελούν περιουσία του φορέα σας αλλά και της αθλητικής οικογένειας και όλων των συμπολιτών μας.

Γνωρίζετε φυσικά ότι το έργο της αποκατάστασης τυχόν ζημιών και όπου είναι τεχνικά δυνατή, θα κοστίσει πανάκριβα και θα στερήσει παράλληλα από τους αθλούμενους τον μοναδικό για το Δήμο μας χώρο άθλησης για τον κλασικό αθλητισμό.

Ιδιαίτερα δε χρήσιμο θα ήταν να ζητηθούν οι ανάλογες εγγυήσεις από τους οργανωτές της συναυλίας, ώστε από αυτές να καλυφθούν τυχόν ζημιές που δεν θα μπορέσουν να αποφευχθούν.

Karekos728x90
Karekos728x90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey