Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 13 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στίβου

04/07/2024 - 13:10

Η World Athletics ενημέρωσε τις λίστες της στην ενότητα Road to Paris μετά και τους τελευταίους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου και ο σίγουρος αριθμός των ατόμων που θα απαρτίζουν την ελληνική ομάδα ανέρχεται στους 13. Τέσσερις πέρασαν με όριο και εννέα με κατάταξη.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, έχασε τη θέση της η Παναγιώτα Δόση, που έπεσε στο Νο 33, μία θέση κάτω από την προνομιούχο 32άδα. Η τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έριξε τον Κώστα Ζάλτο στο Νο 35 από Νο 33, ενώ στο Νο 35 ανέβηκε και ο Δημήτρης Τσιάμης.

Πλέον, αυτοί οι τρεις θα πρέπει να περιμένουν πέντε μέρες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατανομή σε περίπτωση αρνήσεων για διάφορους λόγους.

Συνολικά το Ολυμπιακό εισιτήριο εξασφάλισαν 9 γυναίκες και 4 άνδρες, ενώ η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή σε 10 αγωνίσματα. Στο επί κοντώ γυναικών θα υπάρχει τριπλή ελληνική συμμετοχή.Μέχρι τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουλίου, η διεθνής ομοσπονδία θα δέχεται επιστολές άρνησης συμμετοχής. Το διήμερο 4-6 Ιουλίου θα γίνει η ανακατανομή των θέσεων στους επιλαχόντες βάσει ranking.

Στις 7 Ιουλίου θα αναρτηθεί η τελική λίστα και οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπορέσουν να δηλώσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 8ης Ιουλίου.

Αναλυτικά, η σύνθεση της ομάδας βάσει της τελικής κατάταξης:

athlites-stivou-olumpiakoi.PNG (770×419)

σεγας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey