Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ18 ο Ταχίρ Μπιτσάκου

08/07/2024 - 19:03 Τελευταία τροποποίηση στις 08/07/2024 - 19:22

H Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού συνεδρίασε δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή των Βαλκανικών Αγώνων Κ18, και επικύρωσε την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας (18-21/7).

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην τελευταία του συνεδρίαση είχε υπερψηφίσει την προεπιλογή της ομάδας, όπως είχε προκύψει μετά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 Ανδρών-Γυναικών, σύμφωνα με τα κριτήρια της αρχικής εισήγησης της ΕΠΥΑ. Μετά από εισήγηση της Προέδρου, Σοφίας Σακοράφα, το συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε να αναθέσει στην ΕΠΥΑ να επανεξετάσει τα δεδομένα, όπως προέκυψαν μετά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18.

Η Επιτροπή λοιπόν, κρίνοντας την αγωνιστική εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών στο Μάριμπορ της Σλοβενίας και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλη την αγωνιστική περίοδο τα παιδιά αυτά, αποφάσισε ομόφωνα να διευρύνει την ομάδα με τη συμμετοχή και των αθλητών-τριων που είχαν πετύχει το όριο και την επιβεβαίωση και με όσους/ες πέτυχαν το όριο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18.

Ανάμεσα στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι και ο Ταχίρ Μπιτσάκου από τον ΟΚΑ Μυτιλήνης ο οποίος είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση στα 400μ. εμπόδια με 55.72 στο Πανελλήνιο Κ18 της Πάτρας. Ο Ταχίρ έκανε μια δυνατή κούρσα μπαίνοντας πρώτος στην ευθεία πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση με πολύ καλή επίδοση κάτω από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι 56.20. Το προηγούμενο διάστημα ο Ταχίρ είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» και είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις που θα τον οδηγήσουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα.

Τη χώρα θα εκπροσωπήσει στη διοργάνωση μια μεγάλη και ικανή ομάδα από 28 αθλητές και 24 αθλήτριες, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού στίβου.

σεγας

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey