Εξαιρετικοί, Καρατζά και Μερτζανίδης

15/07/2011 - 10:04 Τελευταία τροποποίηση στις 16/07/2011 - 11:39

Με τεράστια επιτυχία και κάτω από άριστες οργανωτικά συνθήκες πραγματοποιήθηκαν στο ΕΑΚ Γάλλου στο Ρέθυμνο, το διεθνές μίτινγκ στίβου «27α Βαρδινογιάννεια» με την επίτευξη αρκετών καλών επιδόσεων και μεγάλο συναγωνισμό από μεγάλα αστέρια του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού.

Σε αυτή την τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση, εκπροσώπηση είχε τόσο η Λέσβος όσο και η Λήμνος, με δύο αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, κοιτώντας στα μάτια αντιπάλους από όλη την υφήλιο.

Η Κατερίνα Καρατζά, πρώην αθλήτρια του ΕΠΑΣ Ταξιαρχών, έλαβε μέρος στα 100μ γυναικών, σε μια κούρσα που χαρακτήρίστηκε από ευνοϊακό άνεμο (+2.0 μ/δ). Θέσεις στην εκκίνηση πήραν μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού, με την Καρατζά να καταφέρνει να τερματίσει στην 5η θέση, πετυχαίνοντας χρόνο 12.18. Την 1η θέση κατέκτησε η Κερόν Στιούαρτ από την Τζαμάικα με χρόνο 11.10, ενώ δεύτερη ήταν η Τζοάνα Άτκινς από τις ΗΠΑ με 11.30. Για την ιστορία, στην 3η θέση τερμάτισε η Βουλγάρα Γκαλίνα Νικόλοβα με επίδοση 11.95.

Στα 27α Βαρδινογιάννεια όμως συμμετείχε και ο Λημνιός Μιχάλης Μερτζανίδης, παίρνοντας μέρος στο Μήκος των ανδρών. Ο άλτης από το γειτονικό νησί είχε καλύτερο άλμα στα 7,68μ (με θετικό άνεμο +1,5 μ/δ) και κατέλαβε έτσι την 3η θέση, μένοντας πίσω από τον εντυπωσιακό και φέτος Λούη Τσάτουμας που πήδηξε στα 8,26μ (αν. +1.4 μ/δ) και τον Γιώργο που προσγειώθηκε στα 8,02μ (αν. +2,8 μ/δ).

Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που παρά τη ζέστη γέμισε το Στάδιο του Γάλλου χειροκροτώντας αθλητές και αθλήτριες, καθώς και πολλοί επίσημοι. Μεταξύ αυτών Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Μαρινάκης, εκ μέρους της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης κάτι που συνηθίζει όλα αυτά τα χρόνια και ο Περιφεριάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που κήρυξε και την έναρξη των αγώνων.

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου, της ΕΑ Ρεθυμνιακού, Βαγγέλης Μελιγγουνάκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «το μίτινγκ για μια δεκαετία κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης», τη συμμετοχή της Κερον Στιούαρτ καθώς και του Βιργκίλιους Αλέκνα «χωρίς χρηματική αποζημίωση».

Τόνισε όμως, ότι το Στάδιο χρειάζεται άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί από τις καιρικές συνθήκες και την ελλιπή συντήρηση για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους αθλητές, να γίνονται αγώνες με ασφάλεια αλλά και να πληροί τους κανονισμούς της διεθνούς ομοσπονδίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey