
Απαγορεύεται η χρήση ή επαναδημοσίευσή του σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.
"Μπάλα στον Αέρα" 99 FM. Ακούστε Ζωντανά
Η Όλγα Φιάσκα πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας, πετυχαίνοντας το μεγάλο στόχο της στόχο.
Στόχος επετεύχθη για την Μυτιληνιά βαδίστρια που απέδειξε γι' ακόμη μια φορά ότι είναι αθλήτρια υψηλού επιπέδου. Στον αγώνα των 35χλμ. γυναικών, το πρωί της Κυριακής 18/5 που διεξήχθη υπό βροχή και με ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία, η Φιάσκα με διαφορετική τακτική, έχοντας σταθερά ανοδικό ρυθμό και πάντα υπό τις οδηγίες του προπονητή της Γρηγόρη Κοντού, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην θέση 10η θέση μεταξύ 17 αθλητριών, με χρόνο 3:03. Αυτό σημαίνει ότι η θέση της θα είναι ανάμεσα στην τελική 50αδα που οδηγεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκυο στις 13 Σεπτεμβρίου.
Νικήτρια του αγώνα που είχε μεγάλο ανταγωνισμό, αναδείχτηκε η Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ με 2:38.59. Η Κουρκουτσάκη ήταν στην 12η με 3:17.14.
Ο προπονητής των επιτυχιών Γρηγόρης Κοντός σε δήλωση του στο «SL», μετά τον αγώνα ανέφερε:
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την επίδοση και το αποτέλεσμα της Όλγας. Με τέλεια τακτική κατάφερε να τερματίσει σε πολύ καλό χρόνο και πάρει την πρόκριση στο παγκόσμιο. Μέσα στο καλοκαίρι θα επικεντρωθούμε στην προετοιμασία για το παγκόσμιο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστών στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης Σωκράτη Γιακουμή για την πολύτιμη συνεισφορά του γι' ακόμη μια φορά.»
φωτογραφία: eurokinissi