Παρουσίαση "Kids Athletics" από ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου

29/05/2013 - 13:25 Τελευταία τροποποίηση στις 29/05/2013 - 13:47

kids-athleticsΗ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου πρόκειται να παρουσιάσει την Πέμπτη 30 Μαΐου (09:00-12:00) στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, την εφαρμογή του προγράμματος της I.A.A.F. με την επωνυμία Kids' athletics”, που γίνεται με παιγνιώδη μορφή περιλαμβάνοντας ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους σε τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) Δρομικές, β) Ρίψεων και γ) Αλμάτων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζει παιχνίδι, άθληση, ευγενή άμιλλα και ομαδικότητα, αφού τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, αγωνίζονταιμεταξύ τους και επιβραβεύεται η συλλογική τους προσπάθεια.

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τα παιδιά των μικρών - ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον Κλασικό Αθλητισμό, να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με τα αγωνίσματα του Στίβου, να τονισθούν τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό, να καλλιεργηθεί η ομαδική προσπάθεια και τέλος να ψυχαγωγηθούν και να χαρούν μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το πρόγραμμα των "kids’ Athletics".

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε δύο κύκλους:

Α΄ Κύκλος

Ο πρώτος κύκλος θα διοργανωθεί με την συνεργασία του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Λέσβου κ. Τσιόπα Ιωάννη και θα λάβουν μέρος μαθητές–τριες Δ' τάξης από τα Δημοτικά Σχολεία 1ο - 3ο και 6ο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, που εφαρμόζουν το πρόγραμμα διευρυμένου ωραρίου.

Β΄ Κύκλος

Στο δεύτερο κύκλο θα συμμετέχουν ομάδες μικρών παιδιών από τα Σωματεία της ΕΑΣ Λέσβου.

Την παρουσίαση έχει αναλάβει ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου κ. Στέλιος Μακαρώνης με την συνεργασία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής των σχολείων και των προπονητών των Σωματείων που θα συμμετέχουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey