Σ. Γιακουμής: Το Σάββατο να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον αγώνα

27/10/2022 - 10:33 Τελευταία τροποποίηση στις 27/10/2022 - 10:50

Ο προπονητής της Άθλησης Σωκράτης Γιακουμής σε συνέντευξη του την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο «Ν» 99 fm, στην αθλητική εκπομπή "Μπάλα στον Αέρα", μίλησε για την έναρξη πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας το Σάββατο και το σύστημα διεξαγωγής του, τις οικονομικές δυσκολίες για τα νησιωτικά σωματεία, τις ακαδημίες της ομάδας, το νέο τμήμα ξιφασκίας που ξεκίνησε την λειτουργία του στον σύλλογο, ενώ ζήτησε μεγαλύτερη υποστήριξη των ομάδων στο γήπεδο από τον φίλαθλο κοινό της Λέσβου.

Οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε ανέφερε, σίγουρα δυσκολεύουν τις προσπάθειες ενός νησιωτικού σωματείου που βρίσκεται σε μια εθνική κατηγορία και είναι ανταγωνιστικό. Η ομάδα είναι οργανωμένη, βασίζεται στις ακαδημίες της και με τις νέες προσθήκες μπορεί να επιτύχει τον στόχο της εισόδου της στα play off.

Όπως τόνισε, είναι σημαντικό για τα μικρά παιδιά να πηγαίνουν στο γήπεδο με τους γονείς τους να βλέπουν έναν αγώνα μεγαλύτερης κατηγορίας, έτσι ώστε οι εικόνες που μένουν σε ένα παιδί να το βοηθήσει να επιλέξει αν θέλει να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα. Το βόλεϊ στη Μυτιλήνη είναι το δεύτερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο σε επίπεδο ακαδημιών, με πάρα πολλά κορίτσια. "Απευθύνουμε κάλεσμα, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο στον αγώνα με την Ολυμπιάδα Πατρών στις 17:30, όχι μόνο για να υποστηρίξουν την Άθληση αλλά γενικότερα το άθλημα. Να έρθει ο κόσμος να γιορτάσουμε στο γήπεδο, είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε."

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο νέο τμήμα ξιφασκίας που δημιούργησε η Άθληση. "Το έχει αναλάβει η Βάσω Παπασταύρου που είναι προπονήτρια ξιφασκίας και πανελλήνια πρωταθλήτρια μαζί με τον Γιάννη Τσαμαλδούπη ξεκινώντας από το μηδέν, έτσι ώστε να ξαναφέρουμε τους ξιφομάχους στο προσκήνιο. Ήδη 10 παιδιά κάνουν προπονήσεις στον χώρο μας και είναι καλό όποιος θέλει να έρθει να το δοκιμάσει."

Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντική η βοήθεια από τοπικούς φορείς για την κάλυψη μέρους των εξόδων της χρονιάς τους οποίους και ευχαρίστησε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey