Αιχμηρή απάντηση από τους Λημνιούς

03/04/2013 - 15:36 Τελευταία τροποποίηση στις 03/04/2013 - 16:16

Limnos_SC_andres_2012_13_panigyriko1Ντόμινο ανακοινώσεων έχει προκαλέσει το μεγάλο ντέρμπι στο πρωτάθλημα των ανδρών, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μύρινας με νικήτρια την ομάδα της Λήμνου, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα των ανδρών και θα εκπροσωπήσει το Νομό στα μπαράζ ανόδου προς τη Β' Εθνική.

Το πρωί, ο Παπάδος Γέρας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλει συμπεριφορές και καταστάσεις που έλαβαν χώρα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Λίγη ώρα αργότερα, ήταν η σειρά του Λήμνος Sports Club να απαντήσει στις αιτιάσεις των Γεραγωτών, με αιχμηρή ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που οφείλουν να καταλάβουν οι άνθρωποι και των δύο ομάδων, είναι πως το "γαϊτανάκι" της αντιπαράθεσης μεταξύ Λέσβιων και Λημνιών δεν οδηγεί το άθλημα πουθενά, κάτι εντελώς αντίθετο με όσα πρέσβευε ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς, τον οποίο επικαλούνται ένθεν κακείθεν.

Η ανακοίνωση του Λήμνος Sports Club: "Αρχικά, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι παρόλο που οι δυο διαιτητές ήταν πιστοποιημένοι από την Ε.Ο.ΠΕ και με καταγωγή από την Μυτιλήνη, δεν κατέγραψαν στο φύλλο αγώνα σχετική παρατήρηση, η οποία να δικαιολογεί την καταγγελία της ομάδας Α.Π.Σ. Παπάδος Γέρας.

Limnos_SC_andres_2012_13_training1Η αστυνομική δύναμη που παρευρισκόταν στο γήπεδο, δεν προέβη σε καμία κίνηση, ώστε να αποτρέψει τυχόν αντιαθλητικές και ανάρμοστες συμπεριφορές. Τέσσερις «αθλητές» της Γέρας, οι όποιοι μας διδάσκουν μαθήματα αθλητικού ιδεώδους και «ευ αγωνίζεσθε», αρνήθηκαν να δώσουν τα χέρια τους κατά την έναρξη του αγώνα (όπως προβλέπει ο κανονισμός και όφειλαν) στους δυο αθλητές του συλλόγου μας, οι οποίοι όχι μόνο έχουν πρωταγωνιστήσει σε εθνικές κατηγορίες αλλά και σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Σε καμία των περιπτώσεων αθλητής της ομάδας της Λήμνου δεν προπηλάκισε και απείλησε να «κατεβάσει» τον Α’ διαιτητή από την «καρέκλα» του, ούτε καν προέβη σε άσεμνες χειρονομίες, για να προσβάλλει τον διαιτητή. Απλά, διαμαρτυρήθηκε έντονα στην απόφαση του, την οποία σεβόμαστε μεν, αλλά, την θεωρούμε άδικη και υπερβολική δε, αν αναλογιστούμε κιόλας, την κρισιμότητα της στιγμής, όταν το σκορ 24-22 υπέρ των γηπεδούχων και ενώ κρινόταν όχι μονό το σετ, όχι μόνο ο αγωνας, αλλά και ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Η υπόδειξη της γυναίκας-παράγοντα, η οποία βρισκόταν στον χώρο της γραμματείας δεν υπήρξε ποτέ απειλητική απέναντι στον «προπονητή» της ομάδας της Γέρας, αλλά του συνέστησε την αλλαγή του παίκτη της ομάδας, να την αιτείται από τον Β’ διαιτητή όπως προβλέπεται και όχι να τη ζητά με νοήματα και χειρονομίες απευθείας από τον Α’ διαιτητή.

Σε ότι αφορά στο φίλαθλο κοινό, αναφέρουμε ότι η συμπεριφορά του υπήρξε υποστηρικτική απέναντι στην ομάδα μας και ουδέποτε ανάρμοστη και απρεπής. Επίσης, κατά την απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου του πρωταθλητή η ανδρική ομάδα της Γερας, είχε ήδη αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, γιατί δε θεώρησε προφανώς, υποχρεωτική την παρουσία της. Αυτό είναι το υψηλό φρόνημα του αθλητικού ήθους και ιδεώδους, το οποίο μας «διδάσκει» ο Παπάδος Γέρας;

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι η γυναικεία ομάδα της Λήμνου παρέστη και συνεχάρη την πρωταθλήτρια ομάδα του Παγγεραγωτικού, νωρίτερα, στην αντίστοιχη απονομή του κυπέλλου. Επιπρόσθετα, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η γυναικεία αποστολή του Παγγεραγωτικού φιλοξενήθηκε ανιδιοτελώς από τα κορίτσια της Λήμνου, που άνοιξαν τα σπίτια τους και με χαρά τα παραχώρησαν στην αντίπαλη ομαδα, ώστε να μην επιβαρυνθεί με επιπρόσθετα έξοδα.

Limnos_Sports_Club_logo1Λυπούμαστε και καταγγέλλουμε τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την παραποίηση των γεγονότων από την ομάδα της Γέρας. Κάποτε και οι ομάδες της Λέσβου θα πρέπει να μάθουν να αποδέχονται τις ήττες τους και να μην τα βάζουν με τους φιλάθλους της Λήμνου, τους παράγοντες και τους ΑΘΛΗΤΕΣ! Κλείνοντας, αναφέρουμε ότι, από δω και στο εξής,εναντίον όποιου καπηλεύεται το όνομα του ιδρυτή και ηγέτη μας ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ο σύλλογος Λήμνος Sports Club θα κινείται νομικά εναντίον του. Γι' αυτό παρακαλούμε, σεβαστείτε το μεγάλο όνομα του και αφήστε τον να αναπαυθεί, τιμώντας τον, με τη ΣΙΩΠΗ σας!!!!!

Από την ανακοίνωση σας κρατάμε τα συγχαρητήρια και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν ώστε να προβάλλουμε τον Νομό Λέσβου και ειδικά την Λήμνο στο Πανελλήνιο!"

(Φωτό: limnosfm100.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey