Πραξικόπημα!

13/04/2018 - 13:17 Τελευταία τροποποίηση στις 13/04/2018 - 13:49

Με μια άκρως υποτιμητική και συνάμα υποκριτική στάση η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) προχώρησε σε... ανασυγκρότηση της Τοπικής Επιτροπής του αθλήματος στη Λέσβο, καθαιρώντας από την προεδρία τον Παναγιώτη Βουβούλη, για να παραδώσει τα ηνία (προφανώς) σε ημετέρους της, εξυπηρετώντας δικούς της σκοπούς, που ωστόσο δεν επεξηγούνται ούτε αποσαφηνίζονται ώστε να έχει γνώση και άποψη η κοινότητα του βόλεϊ στο νησί μας.

Νέος πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Πετοσφαίρισης Λέσβου ορίστηκε ο Θόδωρος Λογοθέτης, γραμματέας ο Βασίλης Ανδριώτης, ταμίας ο Αντώνης Αντωνέλλος και μέλη οι Στέφανος Σανιδάς, Νίκος Μπουρούς.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσει η Ε.Ο.ΠΕ. είναι τι ακριβώς ανάπτυξη επιδιώκει στο βόλεϊ. Γιατί αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια, οι διοργανώσεις σε Λέσβο και Λήμνο έχουν βελτιωθεί αισθητά, ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές ηλικίες με συμμετοχές ρεκόρ και ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση με το άθλημα. Χρειάζεται να συγκρίνει κανείς τα αντίστοιχα πεπραγμένα της Τοπικής Επιτροπής Χειροσφαίρισης Λέσβου, με παρόμοια σύνθεση διοικητικού συμβουλίου; Να θυμηθούμε τα πρωταθλήματα - παρωδία; Τις ανταλλαγές παικτών στη διάρκεια αγώνων; Τα ημίχρονα που έληγαν στο 20λεπτο; Ή τη συμμετοχή του φύλακα του Κλειστού Γυμναστηρίου σε επίσημο ματς, προκειμένου να μη μηδενιστεί ο αντίπαλος; Για την Ε.Ο.ΠΕ. προφανώς όλα αυτά είναι άγνωστα...

Επιπρόσθετα, εάν οι λόγοι της αντικατάστασης ήταν η μακροχρόνια παρουσία του Παναγιώτη Βουβούλη στην προεδρία, ανεξαρτήτως προσφοράς στο άθλημα, ας μας απαντήσει η Ε.Ο.ΠΕ γιατί δεν αναζητήθηκαν νέοι και άφθαρτοι παράγοντες του χώρου, ώστε να οδηγήσουν το βόλεϊ της Λέσβου σε νέα μονοπάτια;  

Ο Παναγιώτης Βουβούλης, με δήλωση - τοποθέτησή του, επιβεβαίωσε την αποχώρηση του από την προεδρία, αφήνοντας ωστόσο αιχμές ότι η αντικατάσταση του μεθοδεύτηκε για συγκεκριμένους λόγους. Και μάλιστα, σημειώνει πως παρότι το αίτημα-πρόταση προς την Ε.Ο.ΠΕ. για... ανασυγκρότηση της Τοπικής Επιτροπής έδειξε να έχει καθολική αποδοχή, δεν ερωτήθηκε η πλειοψηφία των σωματείων...

Για αυτή την Ε.Ο.ΠΕ. πάντως, με βάση τα όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό βόλεϊ, μόνο... ακατανόητη δεν μοιάζει μια τέτοια απόφαση. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι η ηγεσία της δεν δείχνει ικανή να διαχειριστεί τις ανάγκες του αθλήματος και υπό αυτό το πρίσμα δεν θα μπορούσε να ακολουθεί διαφορετικό δρόμο η επιλογή στελεχών και διοικήσεων στην περιφέρεια. 

Αναλυτικά η επιστολή του Παναγιώτη Βουβούλη:

«Αγαπητοί συνεργάτες,

Έλαβα το παραπάνω έγγραφο της Ε.Ο.ΠΕ. που εγκρίνει την πρότασή σας για την απομάκρυνσή μου από το Βόλλευ της Λέσβου (το ονομάζει ανασυγκρότηση της Τ.Ε.).

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο κ. Καραμπέτσο, με ενημέρωσε ότι η πρόταση αυτής της αλλαγής στάλθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των Σωματείων Τ.Ε. Λέσβου (εγώ πιστεύω ότι ένας ή δύο Πρόεδροι για την Ε.Ο.ΠΕ. που δεν γνωρίζει και πολλά πράγματα για το Βόλλευ της Λέσβου ήταν αρκετοί…).

Ευχαριστώ για τη μακροχρόνια συνεργασία μας και σας εύχομαι καλή συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι δεν ερωτήθηκαν τουλάχιστον τα περισσότερα Σωματεία σκόπιμα γιατί η αντίδραση θα ήταν πολύ διαφορετική. Όμως ποτέ δεν είναι αργά.

Μια σκέψη όμως θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Έχω αφιερώσει χιλιάδες ώρες για το Βόλλευ και ήθελα να προσφέρω πολλά περισσότερα διοργανώνοντας ακόμη καλύτερα Πρωταθλήματα. Όλα όμως έχουν κάποτε ένα τέλος. Στη δική μου περίπτωση, αυτό.

Εύχομαι και ελπίζω να συνεχιστεί η προσπάθεια που άρχισε για την αναβάθμιση των Πρωταθλημάτων μας και τα 300 και πλέον παιδιά που αγάπησαν το Βόλλευ με την βοήθεια των προπονητών και γονιών τους να συνεχίσουν να χαίρονται το βόλλευ.

Τέλος, είμαι σίγουρος ότι αυτοί που με υποχρέωσαν στην απότομη απομάκρυνσή μου από το βόλλευ, δεν αγαπούν το άθλημα όπως εγώ και σίγουρα έχουν άλλα κίνητρα. Ο χρόνος θα το δείξει.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Παναγιώτης Βουβούλης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey