Ποινή κάθειρξης 16 ετών στον Αρχιφύλακα – προπονητή βόλεϊ

20/06/2023 - 17:04 Τελευταία τροποποίηση στις 20/06/2023 - 17:14

Κατέπεσε η κατηγορία περί βιασμού της 14χρονης αθλήτριας που προπονούσε σε εφηβική ομάδα βόλεϊ γυναικών, σε βάρος Αρχιφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. Στην απόφαση αυτή κατέληξε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Χίο σχετικά με την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Δεδομένης της προσκόμισης από την Αστυνομία στοιχείων και συγκεκριμένα ερωτικών μηνυμάτων της 14χρονης που βρέθηκαν στο κινητό του κατηγορουμένου και είχαν σταλεί έως και 20 μέρες μετά την φερόμενη πράξη βιασμού, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Αρχιφύλακας πρέπει να καταδικασθεί μόνο για τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου με γενετήσιες πράξεις με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου. Καθώς και για την πράξη της απόπειρας αρπαγής πορνογραφικού υλικού. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Αρχιφύλακα και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών!

Στη σύλληψη του 53χρονου Αρχιφύλακα, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει πριν 11 μήνες, στα τέλη του Ιουλίου του 2022, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Αστυνομικός που ανήκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατηγορείτο κατά τη σύλληψη του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Karekos728x90
Karekos728x90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey