ΣΟΚ στη Λήμνο! "Έσβησε" στα 42 του ο Νίκος Σαμαράς!

04/01/2013 - 20:03 Τελευταία τροποποίηση στις 07/01/2013 - 13:13

Samaras_Nikos_RIPΘλίψη στη γειτονική Λήμνο, για έναν -τεράστιο- αθλητή του βόλεϊ που πέθανε ξαφνικά σε ηλικία μόλις 42 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Sports Club "Λήμνος", το οποίο και ίδρυσε το Σεπτέμβρη του 2011.

Ο Νίκος Σαμαράς, άλλοτε βολεϊμπολίστας της Ορεστιάδας, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, με περισσότερες από 300 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έφυγε από τη ζωή από ανεύρυσμα.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, ο Σαμαράς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, κλήθηκε ασθενοφόρο που τον παρέλαβε, με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητη τη μεταφορά του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου και διακομίστηκε.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή, ο Νίκος Σαμαράς άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διαπιστωθούν έπειτα από τη διενέργεια νεκροψίας.

Limnos_Sports_Club_andres_2012_13Ο εκλιπών ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ορεστιάδα, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Μίλωνα και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, εντός των τειχών, αλλά και με τις φανέλες των Φαλκονάρα, Σεβίλλης, Φενέρμπαχτσε και Σενουά στο εξωτερικό.

Μετακόμισε στη Λήμνο με την οικογένειά του και ίδρυσε το Sports Club "Λήμνος" (φωτό), λαμβάνοντας πέρυσι και φέτος μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αγωνιζόμενος κι αυτός με τη νεοσύστατη ομάδα, προσφέροντας εμπειρία και καθοδήγηση.

Ο Νίκος Σαμαράς είχε κατακτήσει την 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας το 1989 με την Εθνική εφήβων, θέση που κατέκτησε και πέντε χρόνια αργότερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών, που διεξήχθη ξανά στην Αθήνα. Το 2000 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τη φανέλα του Ηρακλή, ενώ παράλληλα κατέκτησε την 2η θέση στο Κύπελλο συνομοσπονδίας Ευρώπης με την Ορεστιάδα.

Το "SL" εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Το κενό του στον ελληνικό αθλητισμό και συγκεκριμένα στο βόλεϊ είναι δυσαναπλήρωτο...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey