Το τελευταίο "αντίο" στον Νίκο Σαμαρά

07/01/2013 - 13:26

samaras_nikos_rip2Τρεις ημέρες ύστερα από την είδηση-κεραυνό, ήρθε η ώρα ο ελληνικός αθλητισμός να αποχαιρετήσει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρα του. Τον Νίκο Σαμαρά.

Η νεκρώσιμη ακολουθεί θα γίνει στον Άγια Παντελεήμονα της Λήμνου, τόπο καταγωγής της συζύγου του και του πεντάχρονου γιου τους, αλλά παράλληλα εργασίας και κατοικίας του το τελευταίο διάστημα.

Η σωρός του «αετού» μεταφέρεται με C-130 από την Ελευσίνα στη Λήμνο. Σε αυτό θα επιβαίνουν και περίπου 30 δικοί του άνθρωποι. Στις 12 αναχώρησε από το «Ελ. Βενιζέλος» και προτού μεταβεί στη Λήμνο θα κάνει ενδιάμεση στάση στην Αλεξανδρούπολη για να πάρει συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος, που θα του πουν το τελευταίο «αντίο» στις 15:00.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αρκετά ματς του ιταλικού πρωταθλήματος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η διοίκηση της Ραβένα έκανε δεκτό το αίτημα του Σάκη Ψάρρα στην αναμέτρηση με την Κούνεο, ενώ ο ίδιος μαζί με τον συμπαίκτη του, Παναγιώτη Πελεκούδα, αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια. Ανάλογο αίτημα έκαναν στις δικές τους ομάδες οι Δημήτρης Τζούριτς της Τρεντίνο και Ανδρέας Φράγκος της Λατίνα.

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στα παιχνίδια των Εθνικών παίδων και κορασίδων. Μάλιστα ο αρχηγός των παίδων, Γιώργος Τζιουμάκας στον αγώνα προκριματικών του Euro με την Κροατία κρατούσε μία φωτογραφία του Νίκου Σαμαρά κατά την παρουσίαση των ομάδων.

Η Ορεστιάδα ήδη απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο «9», με την οποία μεγαλούργησε ο αδικοχαμένος αθλητής, ενώ έχει αποφασίσει να μετονομάσει το κλειστό γυμναστήριο της πόλης σε «Νίκος Σαμαράς», να κατασκευαστεί η προτομή του στην κεντρική πλατεία και η οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου να πάρει το όνομα του αδικοχαμένου αθλητή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey