Ο "Σαμ" αναπαύεται πλέον στη γη της Λήμνου

07/01/2013 - 22:09 Τελευταία τροποποίηση στις 09/01/2013 - 12:44

samaras_kideia1Ο Νίκος Σαμαράς κάλεσε προσκλητήριο της Εθνικής του 1994 στη Λήμνο και φώναξαν "παρών", ο Θανάσης Μουυστακίδης, ο Μάριος Γκιούρδας, ο Θανάσης Πανούσος και ο Ακης Χατζηαντωνίου, μόνο που ο ίδιος έλειπε. Ήταν ψηλά και αγνάντευε τους καλεσμένους του στο νησί και ήταν πολλοί.

Όλες οι γενιές  του ελληνικού βόλεϊ βρέθηκαν στο νησί του Βορείου Ελλάδας. Ήταν και ο Κράβαρικ και ο Μέλκας και οι συμπαίκτες του στην Ορεστιάδα, Μοσχοφίδης, Παπάζογλου, Κεμανετζής, Βλασακίδης, Γραμματικόπουλος, Μποζίδης αλλά και οι Δημητριάδης, Τεκτονίδης, Κασαμπαλής, Kελεπούρης, Ιωακειμίδης, Τερζής, Mέλκας, Σαλούστρου, Κίτσου, Δήμιτσας, Χατζηπαναγιώτου, Πεταλωτής, Tασιούλης, Ρουσάκης, Φλαούνας, Κεχράς,  Κατσανεβάκης, Μηνούδης, Μαυρικίδης, Θολιώτης, Καρράς, Γκιτζιάνης, Σιδηρόπουλος, Καρρλάς, Αρχοντούδης, Τσιρτσίδης, Γιάμαλης, Τζήμας, Φλερτούρης, Αντωνιάδης, Καρδαμανίδης,  ο πρόεδρος τη ΕΟΠΕ Μαυρομάτης, η γγΑ Κούλα Γιαννακίδου, τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Λάγιου, Σιδέρης και πολλοί φίλοι του.

samaras_kideia2Στους επικήδειους συγκίνησε η σύζυγος του, Έλενα Δούκα, που δεν άντεξε ως το τέλος τον μονόλογο της. Πρόλαβε να πει "Υπόσχομαι ότι θα είμαι ο φύλακας άγγελος του Στρατούλη μας και θα γίνει σαν εσένα. Μαζί σου ήμουν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Ήσουν ο πιο καλός άνθρωπος, δεν έλεγες κακιά κουβέντα σε κανέναν, τους συγχωρούσες  όλους και σε διέκρινε η τιμιότητα. Θα το πω στο παιδί μας ότι ήσουν ο πιο καλός άνθρωπος. Γι αυτό που έκανες τόσα όνειρα".

Και κατέληξε "ας με συγχωρήσουν οι  φίλοι σου και οι φίλοι του ελληνικού βολεϊ που σε έφερα τόσο μακριά. Ήθελα να είσαι όμως κοντά στο παιδί μας. Τα δάκρυα όλων μας θα είναι ποτάμι που θα σε αγκαλιάζει αιώνια".

Ο συμπαίκτης του στην Ορεστιάδα Νίκος Κεμανετζής είπε "Νίκο ήρθαμε. Ηρθαμε κοντά σε σένα που μας έδωσες έμπνευση και κίνητρο να παίξουμε βόλεϊ. Όλη η Ελλάδα από τη Θράκη έως την Κρήτη πενθεί για σένα".

samaras_kideia3Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καβαρατζής είπε: "Νίκο, Σαμ, αετέ μας. Ήσουν γέννημα  της θρακικής γης και θέλουμε να τον προσέχετε  εδώ στη Λήμνο που τον αφήνουμε. Ο Θεός ήθελε να κάνει ομάδα και διάλεξε το καλύτερο "τεσσάρι".

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε: "το 2013 ξεκίνησε δυσάρεστα και φαίνεται ότι εκεί στον παράδεισο ήθελαν να κάνουν ομάδα βολεϊ με εσένα αρχηγό".

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ Γιώργος Λεονταρίτης κατέληξε: "Τιμή και δόξα στον Νίκο Σαμαρά, τον παίκτη που συγκινούσε και συγκλόνιζε σε όλα τα γήπεδα του κόσμου".

Στεφάνια έστειλαν στον Αγιο Παντελεήμονα Ανδρωνίου Μύρινας Λήμνου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (ο Σαμαράς ήταν σύμβουλος αθλητισμού), ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ενιαίος Φορέας Θύρα-13, η Ορεστιάδα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Γαλαξίας, ο Ηφαιστός  και τοπικοί σύλλογοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey