Η τύχη το χρωστούσε στον Σωτήρχο

08/04/2013 - 18:35 Τελευταία τροποποίηση στις 08/04/2013 - 18:55

OSFP_volley_gynaikes_2012_13Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην κατηγορία των γυναικών, καθώς νίκησε την ΑΕΚ με 1-3 σετ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας το 2-3 στη σειρά των τελικών και πετυχαίνοντας έτσι μια ολική ανατροπή.

Η ομάδα του Μυτιληνιού προπονητή Τέλη Σωτήρχου, αν και είχε γνωρίσει δύο ήττες από την ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έδειξε ψυχικά αποθέματα εκμεταλλευόμενη παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο 4ο σετ του πρώτου τελικού την απώλεια της Σίας Τοτσίδου, η οποία υπέστη ολική ρήξη χιαστού σε μια ανύποπτη στιγμή.

Ο Ολυμπιακός κράτησε εξαιρετικά στην υποδοχή, ενώ με το σερβίς του δυσκόλεψε πολύ την υποδοχή της ΑΕΚ. Ξεκίνησε με εξαιρετική ψυχολογία τον αγώνα, πήρε το πρώτο σετ, ισοφαρίστηκε, αλλά τελικώς ουδείς μπορούσε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία προς τον τίτλο. Με την Κωνσταντίνου, τη Γιακουμή και την Τένεβα να δίνουν το σύνθημα έφτασε μέχρι το 1-3, δείχνοντας προσωπικότητα στα σημεία που η Ένωση πλησίαζε στο σκορ και σε ανατροπές, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε ποτέ.

Sotirxos_Telis_OSFPΣτις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Σωτήρχος έκανε μια τοποθέτηση που σίγουρα θα συζητηθεί: "Εγώ κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο, δεν ασχολούμαι με γκόμενες.

Η τύχη μας γύρισε την πλάτη το 2008, μας το χρωστούσε και μας το έδωσε σήμερα. Το να κερδίζεις την ΑΕΚ τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα είναι τεράστιο κατόρθωμα. Είχα πει στις αθλήτριές μου ότι όλα θα κριθούν στα play offs, καθώς αυτά κρύβουν εκπλήξεις. Το καταφέραμε. Αυτή η νίκη πιστεύω ότι θα γίνει η απαρχή της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού..."


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey